FIBA Eiropas kausa otro posmu ar uzvaru noslēdza "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 88:80 pieveica Ainara Bagatska trenēto "Kyiv", tā revanšējoties par zaudējumu pirmajā aplī un nodrošinot pirmo vietu K apakšgrupā.

Mačs Kijevā bija gluži kā fināls – kurš uzvar, tas arī kļūst par K apakšgrupas uzvarētāju, kas bija arī gluži praktiska nepieciešamība. “Ventspilij” tagad izdevis izvairīties no tikšanās ar vienu no turnīra galvenajiem favorītiem “Pinar Karsiyaka”, kas gan nenozīmē, ka cīņā ar citu Turcijas klubu “Bahcesehir College” jau garantēta uzvara.

Liels ieguldījums “Ventspils” uzvarā amerikāņu saspēles vadītājam Tīdžejam Šortsam, kurš bija rezultatīvākais ar 22 punktiem, kā arī adevas sešas un pārķēra piecas piespēles. Ar double-double otro reizi pēdējās trīs spēlēs izcēlās Ronalds Zaķis (12+10ab), bet pēc pāris nedēļu pauzes un traumas dziedēšanas laukumā atgriezās Jānis Kaufmanis.

Pirmajos uzbrukumos grozs ņēma pretī bumbu pēc katra mājinieku metiena, kamēr “Ventspilī” veicās tikai Zaķim, kurš līdz ceturtajai minūtei bija sametis par punktu mazāk nekā “Kyiv” – 7:8. Pamazām ieskrējās arī pārējā komanda, ar leģionāru rokām nokārtojot vadību. Luteram danks, Vašpunam tālmetiens, bet Šortsam trīs punktu gājiens, un tablo jau rādīja 15:8 viesu labā. Ainars Bagatskis ne tikai pieprasīja minūtes pārtraukumu, bet arī sūtīja laukumā amerikāņus Keisiju Šeferdu, kurš pirmajā mačā nespēlēja, un Kendalu Hilu, kurš Ventspilī atzīmējās ar 18 punktiem.

Lielas pārmaiņas laukumā tas gan neradīja, jo vadībā stabili turpināja turēties “Ventspils”. Ceturtdaļa tika noslēgta ar septiņu punktu pārsvaru 23:15. Otrā ceturtdaļa sākās ar Mārča Vītola tālmetienu, bet tās turpinājumā mājinieki atbildēja ar diviem pēc kārtas, kas minūtes pārtraukumu lika jau pieprasīt Artura Visockim-Rubenim.

Skats uz tablo gan joprojām bija visai patīkams – 30:23 –, taču tūlīt pēc apspriedes ventspilnieki īsā laikā pieļāva trīs kļūdas, ko mājinieki pārvērta vēl piecos punktos. Viesu sausuma periodu ar vienu soda metienu apturēja Zaķis, taču drīz vien priekšā tika “Kyiv” – 32:31. “Ventspils” uz brīdi tika pie +3, mājiniekiem pēc Vjačeslava Petrova tālmetiena tika pie +2, tomēr puslaiku ar šādu vadību 41:39 noslēdza ventspilnieki.

Otrā puslaika sākumā viesi ātri atguva vadību un varēja tikt arī tālāk par viena metiena tiesu, tomēr Pavlovs pēc Zaķa pārkāpuma uz perimetra iemeta tikai vienu soda metienu (44:46). “Ventspils” ne vien nelaida sāncenšus tālāk bet arī paši ātri pārņēma vadību, ko lielā mērā veicināja Šortsa aktīvās darbības. Amerikānis gan pats guva punktus un asistēja komandas biedriem, gan pārķēra piespēles. Ceturtdaļas otrajā pusē viesi jau bija vadībā ar 59:50, taču tad punktu gūšanā uz brīdi paņēma pauzi.

Kijevieši šajā laikā atguva četrus punktus, bet punktu šīm desmit minūtēm ar diviem soda metieniem pielika Vītols – 61:54. Ceturtās ievadā viesi ar četriem punktiem ātri atjaunoja divciparu plusus, bet pēc Vesa Vašpuna tālmetiena tika arī pie pārsvara rekorda 70:58. Lūzums mačā tas gan vēl nebija, jo mājinieki ar soda metieniem četrus punktus ātri atguva, bet pēc tam atsita vēl četrus, kamēr viesu uzbrukums klusēja.

To atmodināja Zaķa trieciens no augšas pēc nesekmīga Šortsa metiena, un četras minūtes līdz pamatlaika beigām “Ventspils” bija vadībā 72:66. Jau nākamajā mājinieku uzbrukumā viesi uz tālmetienu līnija pameta Šeferdu, kurš bija precīzs, neļaujot intrigai atdzist. Īstajā brīdī roka uz soda metienu līnijas nenodrebēja Zaķim, bet ievākt labās aizsardzības augļus kādu laiku neizdevās. Un tad spēli savās rokās ņēma Šortss – trīspunktu gājiens, izprovocēts pārkāpums un vēl viens precīzs soda metiens, pēc kura pusotru minūti līdz pamatlaika beigām tablo jau rādīja 78:69.

Pēc kijeviešu kļūdas “Ventspils” plusi arī pārsniedza desmit punktus, bet mājinieki padoties negrasījās. Optimismu uzturēja arī veiksme tālmetienus, taču tuvāk par pieciem punktiem kijevieši laisti netika. Galu galā tika izcīnīta uzvara 88:80, kas ļāva “Kyiv” pārspēt arī divu spēļu summā, kam vietas noteikšanai grupā gan vairs nebija nozīmes.

Kyiv – Ventspils 80:88 (15:23, 24:18, 15:20, 26:27)
Kyiv: Pavlovs 20, Korņijuks 12 (8ab), Šeperds 12, Krutoss 11, Petrovs 8 (6ab), Hils 8 (7ab), Bļizņuks 4, Klasens 3 (6rp), Pustozvonovs 2
Ventspils: Šortss 22 (6rp, 5pārķ.), Vašpuns 18. Luters 14 (8ab), Zaķis 12 (10ab), Čavars 8 (7ab), Vītols 7, Gulbis 4, Bērziņš 3 (6ab), Kaufmanis

K grupas tabula

V Komanda U Z +/- P
1. Ventspils 5 1 +79 11
2. Kyiv Basket 4 2 -3 10
3. Egis Kormend 3 3 -4 7
4. Landstede Hammers 0 6 -72 6
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: