Pirmās Danubia seriāla sacensības aizvadījuši sporta skolas Spars šorttrekisti, nelielā kompānijā startējot un arī tiekot pie panākumiem mačos Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Sacensībās piedalījās Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas Spars šorttrekisti Alīna Usatova, Anna Jansone un Artūrs Pīlāgs trenera Sergija Kugajevska vadībā.

Teicamu sniegumu nodemonstrēja pagājušās sezonas Danubia kausa kopvērtējuma trešā labākā C grupas slidotāja Usatova, kura ne tikai bija labākā visās trīs distancēs – 500, 1000 un 1500 metros –, bet arī finišēja pirmā visos skrējienos. Nav pārsteigums, ka šāds sniegums ļāva arī sasniegt jaunus personiskos rekordus, turklāt visās trīs distancēs. 500 un 1500 metros rezultātu uzlabot izdevās pat divas reizes.

Savukārt pagājušās sezonas Danubia kausa ieguvēja C grupā Jansone šosezon debitē B grupā, bet pirmajās lielajās sacensībās bija gan panākumi, gan viela pārdomām. 1500 metru distance tika sākta ar piekto vietu priekšskrējienā, bet pēc tam sekoja divi uzvarēti skrējieni, kas 28 dalībnieču konkurencē ļāva finišēt tieši pa vidu. 500 metru priekšskrējienā Anna bija ātrākā, taču ceturtdaļfināla pārvarēšanai pietrūka pusslidas tiesas. Arī šo distanci izdevās noslēgt ar diviem uzvarētiem skrējieniem, šoreiz izcīnot devīto vietu. Toties 1000 metros viss bija vislabākajā kārtībā, lai gan pusfinālu sanāca pārvarēt ar nelielu aizķeršanos – kritiena dēļ ventspilniece finišu sasniedza desmit sekundes vēlāk nekā uzvarētāja, tomēr sāncenses pārkāpuma dēļ tika iecelta finālā. Tajā tieši Jansone izrādījās veiklākā, šajā distancē izcīnot pirmo vietu, bet kopvērtējumā ieņemot ceturto.

Pīlāgam vecākajā junioru grupā veiksmīgākais izrādījās starts 1000 metru distancē, kurā viņš bija devītais, bet posma kopvērtējumā ieņēma 14. vietu. Šajā grupā uzvarēja jelgavnieks Reinis Bērziņš, kurš kopā ar ventspilniekiem piedalījās arī jauktās stafetes slidojumā 2000 metru distancē. Latvijas kvartets savā skrējienā apsteidza Krievijas un Serbijas šorttrekistus, bet vietas tika noteiktas pēc komandu uzrādītā laika – mūsējie ieņēma ceturto vietu deviņu komandu konkurencē.

Pirms oficiālā sezonas sākuma Jansone, kā arī Roberts un Kārlis Krūzbergi piedalījās Krievijas kausa izcīņā, kur bija sapulcināts ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, tā ka jaunajiem sportistiem tā bija ļoti vērtīga pieredze. Sacensības risinājās Kolomnas pilsētā, kur nākamajā pavasarī notiks arī Eiropas kausa fināls. Oktobra vidū Polijā startēs Baltijas kausa izcīņa (4. posms februāra beigās paredzēts Ventspilī), Pasaules kausa pirmie divi posmi novembra sākumā notiks ASV un Kanādā, pasaules junioru čempionātu janvāra beigās un februāra sākumā uzņems Itālijas pilsēta Bormio, bet pasaules čempionātu pieaugušajiem – no 13. līdz 15. martam Dienvidkorejas galvaspilsēta Seula.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: