Sestdien savu pēdējo pārbaudes maču aizvadīs BK Ventspils, kas reizē būs arī starts kādai labdarības akcijai, bet jau nākamajā nedēļā ar Čempionu līgas kvalifikācijas spēlēm ventspilniekiem startēs oficiālā sezona.

Rīt Ventspils savā laukumā pulksten 13.30 uzņemot VTB līgas klubu no Krievijas – Avtodor. Tā būs ne tikai pēdējā spēku pārbaude pirms oficiālā sezonas starta, bet arī zināmā mērā labdarības spēle. Jau pavasarī nepatīkamos piedzīvojumos iekūlās BK Ventspils fanu klubs A Sektors – tā biedri, atgriežoties no izbraukuma Tallinā, piedzīvoja avāriju. Bojāts tika nomātais transports, par kura remontu un dīkstāves izmaksām tērēties vajadzēja pašiem faniem.

Summa sanāca visai nopietna, tāpēc A Sektors ķērās pie palīdzības meklēšanas, un tam atsaucās arī basketbola klubs, piedāvājot līdzjutējiem iegādāties oriģinālās iepriekšējo sezonu spēlētāju formas, bet iegūtos līdzekļus tērējot fanu kluba parāda atmaksai. Tie ir gan oriģinālie spēļu, gan iesildīšanās krekli ar dažādu spēlētāju uzvārdiem (piemēram, Šķēle, Bērziņš (Artūrs), Jakovičs, Bruševics, Mbodžs, Hamiltons, Gražulis un citi), un pirmais mēģinājums izsolīt kādu no tiem būs jau sestdienas pārbaudes spēlē – pārtraukumā starp ceturtdaļām.

Turpinājums noteikti sekos 29. septembrī, kad risināsies Čempionu līgas kvalifikācijas spēle, bet pie krekliem noteikti būs iespējams tikt arī citos veidos. Tā teikt, sekojiet līdzi informācijai!

Sezonas starts būs neierasts, jo ventspilniekiem vispirms būs jāpiedalās Čempionu līgas kvalifikācijā (pretinieks kļūs zināms šovakar). Protams, mērķis ir iekļūt šīs līgas pamatturnīrā, bet kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics skaidro bez Eiropas mačiem Ventspils nepaliks arī neveiksmes gadījumā: «Šobrīd nedomājam par spēlēšanu mazākajā kausā, bet, ja nesasniegsim mērķi un neiekļūsim Čempionu līgā, esam gatavi spēlēt arī FIBA Eiropas kausā. Pateicoties pilsētas atbalstam, jau kopš 1997. gada nemainīgi piedalāmies dažādos starptautiskos turnīros un turpināsim to darīt. Tas ir svarīgi ne tikai mums, ne tikai pilsētai, bet arī visam Latvijas basketbolam.»

Tāpat Pleinics atgādina, ka līdzjutējiem jau ir iespējams iegādāties sezonas abonementu, kuram līdzi tradicionāli nāk labumu grozs: «Tā faktiski ir atlaižu karte dažādiem pakalpojumiem un pirkumiem, piemēram, degvielai vai Olimpiskā centra bāzu apmeklējumam. Esam pastrādājuši, lai cilvēki, kas mūs atbalsta, varētu atpelnīt par abonementu iztērēto.»

Beidzot arī kļuvis zināms Latvijas–Igaunijas līgas pirmo maču kalendārs. Ventspilij jaunā sezonā sāksies 2. oktobrī ar viesošanos Liepājā, bet 5. oktobrī komanda savā laukumā uzņems BK Ogre spēlētājus.

Tuvākās spēles

Čempionu līga

26. septembrī plkst. 19 Falco (Ungārija)/CSU Oradea (Rumānija)–Ventspils

29. septembrī plkst. 19 VentspilsFalco (Ungārija)/CSU Oradea (Rumānija)

Latvijas--Igaunijas līga

2. oktobrī plkst. 19.30 LiepājaVentspils

5. oktobris plkst. 17 Ventspils – Ogre

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: