Bez rezultāta noslēdzies konkurss potenciālajam operatoram prāmju satiksmes maršrutā starp Igaunijas Sāremā salu un Ventspili nodrošināšanai, vēsta reģionālais laikraksts "Meie Maa".

Vienīgā kompānija, kas izrādīja interesi par konkursu bija Igaunijas uzņēmums "Kihnu Veeteed".

Kompānija augustā lūdza Sāremā pašvaldību pagarināt termiņu, kurā tā var iesniegt galīgo piedāvājumu par prāmju satiksmes atjaunošanu starp Mentu un Ventspils ostām. Pašvaldība piekrita termiņu no sākotnēji noteiktā 23. augusta pagarināt līdz 30. septembrim, taču šajā laikā kompānijas piedāvājums tā arī nav saņemts.

"Diemžēl jāatzīst, ka gaidītais piedāvājums tā arī netika iesniegts. Vienlaikus tas nav pārsteigums, jo, ja viss būtu tik vienkārši, pakalpojums darbotos jau tagad," atzina Sāremā pagasta vecākā vietniece Marili Nītsa, piebilstot, ka līdz ar to konkurss ir uzskatāms par noslēgušos.

"Mūsu turpmākā rīcība kļūs skaida drīzumā," viņa piebilda.

"Kihnu Veeteed" valdes loceklis Andress Lāsma laikrakstam teicis, ka pēc rūpīgas analīzes kompānija secinājusi, ka tai nav prāmja, kuru varētu izmantot maršrutā Mentu - Ventspils trīs mēnešus gadā, bet pārējā laikā norīkot citā maršrutā.

Viņš piebildis, ka konkursa nolikumā bijis daudz nianšu, kas likušas uzņēmumam izšķirties par lēmumu atteikties no pieteikuma iesniegšanas.

Sāremā pašvaldība 1.jūlijā sāka iepirkuma procesu ar sarunām, lai atrastu operatoru Mentu-Ventspils prāmju satiksmei. Veiksmīga iepirkuma gadījumā uzvarētājs iegūtu piecu gadu līgumu Mentu-Venspils prāmju līnijas apkalpošanai. Pašvaldība sagaidīja, ka regulāra prāmju satiksme ik gadu sezonā no 1.jūnija līdz 31.augustam tiktu nodrošināta vismaz trīs reizes nedēļā. Precīzāks prāmju satiksmes periods, grafiks un biežums tiktu noteikts līgumā.

Pašvaldība cerēja, ka prāmju satiksmi starp Mentu un Ventspili varētu atjaunot nākamajā vasarā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Doncarleone 02.10.2019, 12:33:34

    Žēl gan :(

  • -1
    Pilsēta 02.10.2019, 14:26:16

    Ventspils reiss nepiedalījās konkursā?

  • -3
    keda 02.10.2019, 14:34:19

    Nesaprotu to nostādīju - tikai 3 mēneši? Kurš un kā izdomāja, ka tikai tik vajag? Ok, negrib visu gadu laist, paņem pauzi novembris-februāris, bet pārējā laikā kāpēc ne? No Sāremā satiksme ir arī uz citām ostām/salām, vai ir 100% zināms, ka negribēs izmatot prāmi tie, kas pēc tam vēlas braukt ar prāmi uz zviedriem vai no tiem atgriezušies? Un vai nav tā, ka šitā pamāžojoties dažus mēnešu, pēc tam ir tikai grūtāk atkal ieskrieties?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: