Olimpiskā centra ''Ventspils'' stadionā, vieglatlētikas manēžā un vispārizglītojošās izglītības skolās notika Olimpiskā diena. Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību. Olimpiskās dienas devīze Latvijā ir ''Nāc un vingrot sāc!'' Ventspilī Olimpiskās dienas pasākumos piedalījās 4600 bērni.

Pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu bērni pulcējās Olimpiskās centra ''Ventspils'' vieglatlētikas manēžā, kur Olimpisko dienu pēc rīta vingrošanas iesāka ar lielo stafeti un dažādām sportiskām aktivitātēm, savukārt 1. – 4. klašu skolēni Olimpiskās dienas pasākumus aizvadīja savās skolās, kur skolēni piedalījās veiklības stafetēs un sporta spēlēs, bet stadionā pasākums notika 5. – 12. klašu skolēniem.

Pasākumā piedalījās arī Olimpisko spēļu dalībnieki – Dainis Kūla, Ēriks Rags, Uģis Lasmanis, Lauma Grīva, Jānis Leitis, Mareks Arents un olimpiešu treneris Māris Grīva.

Latvijas Olimpiskā komitejas karogu pacēla Lauma Grīva un Uģis Lasmanis.

Pēc rīta vingrošanas visām klašu grupām bija iespēja piedalīties dažādās sporta aktivitātēs, kā arī īpaši iekārtotās stacijās, kurās bija jāparāda ne tikai veiklība, bet arī jāprot sadarboties komandā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: