Pie ceturtā panākuma Virslīgas čempionātā tikuši FK "Ventspils" futblisti, kas viesos ar 3:0 pārspēja BFC Daugavpils komandu, tā turnīra tabulā arī pākāpjoties uz ceturto vietu.

Ventspilnieki, salīdzinājumā ar iepriekšējās kārtas spēli ar “Valmiera Glass/ViA”, bija veikuši vairākas izmaiņas starta sastāvā, no kurām interesantākā bija Rašida Obuobi atgriešanās ierindā. Ne vien tāpēc ka šis aizsargs izlaida gandrīz visu pagājušo sezonu un šī būs viņa pirmā spēle pēc savainojuma gūšanas, bet arī tādēļ, ka ganietis izcēlās ar vārtu guvumu abu komandu līdz šim pēdējā spēlē. Turklāt tas joprojām ir Obuobi vienīgais precīzais raidījums Virslīgā. Tiesa, Obuobi došanās laukumā nebija īsti plānota, jo pirms mača traumā iedzīvojās Dmitrijs Litvinskis, kur Ganas futbolists galu galā arī aizstāja.

Savukārt “Daugavpils” jau starta sastāvā laukumā laida savu jaunāko papildinājumu, rezultatīvo kotdivuāriešu uzbrucēju Morī Konē, kurš ceturtajā minūtē pirmo reizi apdraudēja sāncenšu vārtus, sitot ar galvu. Pirmo 15. minūšu laikā bīstamu momentu īsti nebija, bet nākamajās piecās divas reizes sāncenšu vārtus apdraudēja viesi. Vispirms ar galvu uzsita Tosins Aijeguns, bet vārtsargs Daņilo Kučers augstu lidojošu bumbu ķēra. Vēl pēc brīža no soda laukuma uzsist varēja Jevgeņijs Kazačoks, taču pirms sitiena paslīdēja un raidīja bumbu garām vārtiem.

23. minūtē rezultāts tomēr tika atklāts un to paveica tieši “Ventspils”. Soda laukumā ar vairākiem sāncenšiem otrajā stāvā pacīnījās Kaspars Svārups, bumba nonāca pie Aijeguna, kurš pēc pavisam minimālas bumbas apstrādes trieca to tālajā apakšējā stūrī. Nonākuši zaudētājos, mājinieki uzspieda, tika pie stūra sitiena un kurināja atmosfēru pie ventspilnieka soda laukuma, bet līdz bīstamam sitienam arī netika.

Turpinājumā pa dūrienam izdevās abām komandām, bet rezultāts no tiem nemainījās, toties 40. minūtē Konē bija tuvu tam, lai tiktu pie tiešām bīstama momenta. Aktīvi pacīnījies sāncenšu soda laukumā, viņš piespieda kļūdīties aizsargiem, tomēr pie bumbas pirmais tika Ivans Baturins.

Jau otrā puslaika pašā sākumā “Ventspils” tika pie stūra sitiena, pēc kura bīstami ar galvu sita Svārups, bet bumbu bloķēja kāds no mājinieku spēlētājiem. 54. minūtē rezultāts kļuva 2:0, kad soda sitienu no metriem 20 lieliski izpildīja Kazačoks, sitot pāri sieniņai un precīzi vārtu stūrī. Ventspilnieki uz priekšu neskrēja, ļaujot uzbrukt daugavpiliešiem, kas tiešām arī mēģināja mainīt rezultātu, taču ātri vien trešo dabūja bumba savos vārtos. Šoreiz izcēlās Eduards Tīdenbergs, kurš esot pie soda laukuma izšķīrās nevis par centrējumu, bet sitienu no asa leņķa un nekļūdījās, raidot bumbu tālajā vārtu stūrī.

Trīs vārtu deficīts pavisam apslāpēja daugavpiliešu entuziasmu, tomēr mača izskaņā, kas aizritēja pamatīga lietus pavadībā, komanda pamodās. 79. minūtē Vugars Askerovs nopelnīja savai komandai soda sitienu pie paša soda laukuma, soda izpildīja Kirils Iļjins, bet bumba trāpīja pa sieniņu. “Daugavpils” ar vēl dažiem soda sitieniem patraucēja “Ventspils” aizsardzību, taču goda vārtus gūt neizdevās, tāpat kā ventspilnieki neizmantoja savas iespējas palielināt savu pārsvaru.

Līdz ar to “Ventspils” pārtrauca piecu neuzvarēto spēļu sēriju un tika pie sava ceturtā panākumā, kas ļauj turnīra tabulā apsteigt “Daugavpili” un pakāpties uz ceturto vietu.

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P
1. RFS 12 7 4 1 17:9 25
2. Riga 12 8 1 3 18:8 25
3. Valmiera Glass/ViA 11 5 3 3 12:9 18
4. Ventspils 13 4 5 4 17:17 17
5. Daugavpils 12 5 1 6 11:15 16
6. Spartaks 12 5 1 6 16:21 16
7. Liepāja 12 4 2 6 10:13 14
8. Jelgava 13 3 4 6 10:15 13
9. Metta 13 3 1 9 15:22 10

 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    karlito 22.05.2019, 21:55:42

    Nu tad beidzot...malači,un tikai uz prieksu!

  • 0
    Latvija pāri visām! 23.05.2019, 12:15:12

    Jā, šo vajadzēja!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: