Šodien Ventspilī tiks aizvadīta Latvijas basketbola čempionāta piektā finālspēle, pirms kuras neapskaužamā situācijā nonākuši ventspilnieki – lai saglabātu čempionu titulu, jāuzvar trīs mačos pēc kārtas.

Pirms sērijas ceturtā mača, kas notika Rīgā, ventspilnieki jau atkal bija nonākuši iedzinējos, otro reizi piedzīvojot zaudējumu savā laukumā. Tas nozīmēja, ka Rīgā nepieciešams turpināt šīs sērijas tradīciju, kad uzvaru izcīna tikai viesi, un pirmajā puslaikā viss arī ritēja pēc šī plāna. Ventspils sāka ar izrāvienu 9:2, pēc desmit minūtēm rezultāts bija neizšķirts, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar viesu sešu punktu pārsvaru – 45:39. Plusi varēja būt vēl lielāki, bet ventspilnieki novilka garumā pēdējo uzbrukumu un palika bez metiena.

Garumā viņi vilka arī ar spēlēšanas sākšanu otrajā puslaikā, jo, kamēr Ventspils vēl tikai iešūpojās cīņas turpinājumam, VEF jau bija garām – 47:49 un jāņem minūtes pārtraukums. Ceturtdaļas vidū mājiniekiem bija +6, bet pirms pēdējām desmit minūtēm VEF bija priekšā ar 73:64 – ceturtdaļā tika ielaisti 34 punkti! Lai gan ventspilnieki ātri tika līdz četru punktu deficītam, lauzt šo maču un vēlreiz uzvarēt Rīgā neizdevās. Zaudējums ar 98:90, kas nozīmē, ka rīdziniekus no titula šķir vairs tikai viena uzvara.

Ventspils pagājušajā sezonā triumfēja Latvijas čempionātā, finālā uzvarot ar 4:2, turklāt pirms ceturtās spēles tāpat bija zaudētājos ar 1:2, tomēr Rīgā prata panākt izlīdzinājumu, bet pēc tam uzvarēt arī nākamajos divos mačos. Arī šogad nepieciešamas trīs uzvaras pēc kārtas, bet skaidrs, ka psiholoģiskais fons šoreiz ir krietni vien smagāks, jo tiesību uz kļūdu vairs nav. «Joprojām nav kārtības cīņā par atlēkušajām bumbām, tāpēc viņi izdara vairāk metienu. Treneris katrā spēlē atgādina, ka vairāk jāpaņem savs grozs, bet tas tik un tā neizdodas. Acīmredzot mazajiem spēlētājiem jāpalīdz vairāk, tā nedrīkst turpināties. Šobrīd 1:3, bet nekas vēl nav zaudēts, taču piektdien obligāti jāuzvar. Nav variantu – jāvinnē katrā spēlē, ja gribam palikt cīņā,» pēc ceturtā mača apņēmību nebija zaudējis Ingus Jakovičs, reizē arī norādot uz komandas problēmām.

Pēdējā spēlē VEF tika pie 16 iespējām veidot atkārtotus uzbrukumus, pārvēršot tos 24 punktos, bet ventspilnieki tā tika vien pie desmit. Šķiet, tieši šīs statistikas ailītes visprecīzāk raksturo atšķirības pēdējo divu sezonu finālsērijās – pie titula ventspilnieki tika, katru uzvaru izraujot, kā mēdz teikt, ar gaļu, bet šajā sērijā šāds azarts un apņēmība parādās vien epizodiski.

Atliek cerēt, ka, nonākusi bezdibeņa malā, komanda tiešām modīsies pa īstam un arī atcerēsies to, ka šosezon VEF trīs reizes pēc kārtas jau ir uzvarēts – divos apvienotās līgas regulārās sezonas mačos un finālā Tallinā.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -8
    keda 17.05.2019, 11:53:19

    Taisnība jau ir! Ir jānotic, jāsagrib un jāpaņem! Visi uz barikādēm!

  • -2
    Barons.. 17.05.2019, 12:15:09

    VEFIŅ būs būt akal pa Čempiōn!.Le zinat.

  • -9
    keda 17.05.2019, 12:23:13

    Viltvārdi, kur īsto Baronu liki! Tas par Zaķ kung dank fanoja, a tev tikai siekala tek, kad ventspilniekiem neiet!

  • -2
    Barons.. 17.05.2019, 13:00:26

    Ked kundz.
    Es nav būt pazīstam ar to Baron kung,ko bij par Zaķ kung līdzjust.Bet to viss var būt,jo tād cilvēk ir pulk,kam baron Titul.
    Man ciltkōk ir viss kārtiba.Man senč ir būt Reichsfreiherren von Wolff un von Ungern genannt Sternberg.Le zinat.

  • -2
    Barons.. 17.05.2019, 13:02:52

    Ked kundz.
    Un vel es grib paziņot,ka ,ja to Ventspils komand pretniek būt kād citt,ne Vefiņ,pa piemēr Brocen,Lainers vai ASK,tad es būt līdzjust Ventiņiem.

  • -9
    keda 17.05.2019, 13:10:04

    šitam vefam a to vefu par ko krievu laikus juti līdz, sakara ir tik pat daudz, kā boingam ar pasaulē pirmo lidmašīnu ;)

  • -1
    Barons.. 17.05.2019, 21:21:38

    Nu redz,vai manam nebij taisnib?
    82:69!
    Vefiņ ir būt Čempiōn!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: