1. jūnijā Ventspils pludmalē jau 21. reizi svinīgi tiks pacelts Zilais karogs, kā arī tiks pasniegtas Ventspils pilsētas domes Atzinības vides jomā.

Pasākuma vizuālajam tēlam un afišai ir izvēlēts Ventspils skolu zīmēšanas konkursa Jūras stāsts dalībnieces Keitijas Anģes zīmējums. Karoga pacelšana tiks uzticēta ekosertifikāta četru kritēriju – vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un serviss, drošības nodrošināšana – pārstāvjiem. Ar dziesmām un dejām uzstāsies Ventspils Ekoskolu audzēkņi – Daniels Šīrmanis no Pārventas pamatskolas, vokālisti no 4. vidusskolas un dejotāji no pirmsskolas izglītības iestādes Varavīksne.

Arī šogad uzņēmumiem tiks pasniegtas pilsētas domes atzinības vides jomā , veicināšanas balvas un piešķirts statuss Videi draudzīgs.

Pēc Zilā karoga pacelšanas uzstāsies Fēlikss Ķiģelis ar grupu. Ikviens varēs pamēģināt izspēlēt Ventspils Ekoskolu audzēkņu radītās spēles pašu autoru vadībā, piedalīties sportiskajās aktivitātēs Esi aktīvs un Ģimenes jautrie starti pludmalē. Īpaši vecākiem un skolas vecuma bērniem būs iespēja iepazīties ar pirmās palīdzības pasniedzēja Edgara Sīmaņa demonstrējumiem, kā rīkoties ārkārtas situācijās uz ūdens un pludmalē.

Šajos svētkos Ventspilī viesosies Fonds 1836, kas ieplānojis savā nākošajā pārgājienā pētīt un izzināt Ventas upi, bet starts tam tiks dots tieši Zilā karoga pacelšanas svētkos.

Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitātes, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss. Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kura ieguva šādu statusu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Margrieta123 23.05.2019, 17:22:19

    Tikai,lūdzu,bez smagos kriminālnoziegumos apsūdzētā deputāta klātbūtnes!

  • 0
    Katja 24.05.2019, 09:05:09

    Zilo karogu var pieteikt pati pašvaldība vai to piešķir pilnīgi neatkarīgi eksperti, kas brukā pa visu pasauli? Bet Fēliksu iesim paskatīties - tas nu gan ir fakts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: