Gatavojoties sezonai, Olimpiskā centra Ventspils centrālais futbola laukums ar dabīgo zālāju arī šogad, tāpat kā pērn, piedzīvo inovatīvus procesus.

Ventspils centrālais futbola laukums atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu kā viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai. Pagājušajā gadā, kad pirmo reizi tika pieslēgta laukuma apsildes sistēma, tas tika sagatavots sezonai pirmais Baltijas valstīs. Arī šogad ambīcijas ir lielas.

10. martā tika pieslēgta centrālā futbola laukuma apsildīšanas sistēma, kas ir atkausējusi zemes kārtu un veicinājusi zālāja veģetācijas ātrāku norisi. Pirms laukuma uzsildīšanas tika veikta zālāja ecēšana, bet nākamais solis laukuma sagatavošanā ir laukuma noklāšana ar ģeotekstilu kopumā apmēram 7000 kvadrātmetru platībā.

Tas radīs siltumnīcas efektu un veicinās zāles augšanas procesu. Zālāja augšanas process ik dienas tiks novērots un, tiklīdz zālājs būs paaudzies, tas tiks apstrādāts ar minerālmēsliem, laistīts, pirmo reizi nopļauts un pēc tam atkārtoti pārklāts. Šāds dabīgā sporta zālāja sagatavošanas process Ventspilī notiek otro reizi, un tā mērķis ir pēc iespējas ātrāk sagatavot laukumu spēļu norisei.

Līdz ar to pirmā spēle Latvijā un visā Baltijā uz dabīgā seguma arī šogad plānota Ventspilī, par piecām dienām ātrāk kā pagājušajā gadā – 10. aprīlī pret BFC Daugavpils.

Visas izmaksas, kas saistītas ar futbola laukuma sagatavošanas procesiem, sedz futbola klubs “Ventspils”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Spīdola 15.03.2019, 20:28:10

    Kur video par notiekošo?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: