Šodien, 22. martā, visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena. Katru gadu arī pašvaldības SIA “ŪDEKA” parūpējas par ko īpašu šajā dienā, un šogad piedāvā jaunu animācijas filmiņu “Izvēlies krāna ūdeni”.

Animācijas filmā tiek parādīta cilvēka ikdiena, pērkot ūdeni veikalā pudelēs, kā arī atšķirības un ieguvumi, dzerot ūdeni no krāna. Filmā tiek akcentēts, ka Ventspils ūdens ir tikpat augstas kvalitātes kā veikalos pieejamais pudelēs pildītais, ka pilsētas ūdens ir nemitīgā kustībā, tātad svaigs, kā arī tiek pievērsta uzmanība vides jautājumiem, jo, nenopērkot plastmasas pudeli, cilvēks parūpējas par tīru un nepiesārņotu dabu.

Filmiņa izsūtīta visām Ventspils skolām, lai šodien, Pasaules ūdens dienā, arī mazajiem ventspilniekiem atgādinātu par pilsētas ūdens labajām īpašībām.

Pasaules ūdens diena tiek atzīmēta ar dažādiem pasākumiem un citām aktivitātēm, pievēršot sabiedrības uzmanību ūdens resursam kā vienai no lielākajām cilvēku bagātībām. Latvijā cilvēkiem izmantojamais ūdens ir plaši pieejams un pie mums augstā līmenī ir sakārtota arī centralizētā ūdenssaimniecības sistēma, kas nodrošina cilvēkus ar kvalitatīvu un lietošanai uzturā drošu ūdeni. Tomēr citviet pasaulē ūdens ir zelta vērtē, jo ikdienā nav regulāri pieejams vai arī pieejamais ūdens ir piesārņots un apdraud cilvēku veselību.

Pašvaldības SIA “ŪDEKA” aicina šodien īpaši novērtēt to, ka pie mums ūdens augstā kvalitātē pieejams jebkurā laikā, jebkurā daudzumā, vienkārši atverot ūdenskrānu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: