Šī gada nogalē apritēs jau pieci gadi kopš Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī atvērts Kurzemes acu centrs. 5 gadu laikā Kurzemes acu centrs ir ievērojami attīstījies, iegādātas modernas diagnostiskās iekārtas, toskait arī par Ventspils pilsētas domes finansējumu, kā arī mērķtiecīgi strādāts, lai piesaistītu kvalificētus speciālistus – operējošus oftalmologus.

Tehnoloģijām attīstoties, nav noslēpums, ka ar redzi saistītas saslimšanas mūsdienās nav retums. Arī Kurzemes acu centrā pieprasījumam augot, bija nepieciešama aktīva rīcība pakalpojumu pieejamības uzlabošanai. Tāpēc 2018. gadā veikti būtiski uzlabojumi:

-Piesaistīti 2 oftalmologi ambulatorajām konsultācijām – gaidīšanas rinda konsultācijām samazināta vidēji no 6 mēnešiem uz divām nedēļām;

-papildināts pakalpojumu klāsts – no 2018. gada decembra tiek veiktas glaukomas operācijas;

-piesaistīti kvalificēti speciālisti kataraktas operāciju veikšanai – gaidīšanas rinda pakalpojumam saīsināta no 3 līdz 1,5 gadiem;

-optimizēts darbs ambulatorajām konsultācijām, pateicoties oftalmologu iniciatīvai un optometrista piesaistei, tādējādi dienā iespējams pieņemt vairāk pacientu;

-palielināts ambulatoro konsultāciju skaits dienā par valsts finansējumu;

-u.c. izmaiņas.

Arī 2019. gadā plānots turpināt investēt Kurzemes acu centra attīstībā – izveidot papildu pacientu apskates kabinetu ambulatorajai pieņemšanai, iegādāties bērniem piemērotu portatīvo autorefraktometru (automātiski nosaka acu optisko stiprumu) kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanai, kā arī instrumentus glaukomas operāciju veikšanai. Tāpat noteikti jāpiemin, ka šī gada laikā plānojam izveidot acu kabinetu slimnīcas filiālē Talsos, kurā oftalmologa pieņemšanas būs pieejamas reizi nedēļā.

Kurzemes acu centrā Ventspilī ambulatorās pieņemšanas veic oftalmoloģe Gunta Vintere, kā arī, sākot ar 2018. gada oktobri, darbu uzsāka divi jauni operējoši oftalmologi – Kaspars Ozols un Mārtiņš Ābelītis. Oftalmologs Kaspars Ozols pieņem ambulatori arī bērnus no 6 gadu vecuma un specializējas glaukomas ārstēšana un operēšanā. Savukārt Dr. Ābelītis ambulatori pieņem pacientus, sākot no 18 gadu vecuma un ir specializējies kataraktas ārstēšana un operēšanā. Jāatzīmē arī tas, ka Kurzemes acu centrā tiek veiktas Intravitreālas injekcijas. Intravitreālās injekcijas veic oftalmologi – Kaspars Ozols un Mārtiņš Ābelītis. Ar pagājušā gada decembri slimnīcā darbu uzsāka arī optometriste Laura Fārenhorste. Kurzemes acu centrs plāno paplašināt savu darbību arī nākotnē, tāpēc slimnīca ir noslēgusi stipendiju līgumu ar topošo oftalmologu Olgu Muhinu, kura uzsāks darbu Kurzemes acu centrā 2022. gada rudenī.

Konsultācijām pie oftalmologiem Kurzemes acu centra iespējams pieteikties Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas reģistratūrā klātienē, kā arī zvanot pa tālruni 636 24665.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: