Ziemas sezonas medaļu dalīšana vieglatlētikā tika iesākta ar Latvijas čempionātu U14 vecuma grupā, kurā startēja arī mūsu pilsētas un novada jaunie sportisti, tiekot pie medaļām un labojot personīgos rekordus.

Vispirms Rīgā, Limbažos, Jēkabpilī un Kuldīgā notika U14 grupas atlases sacensības, pēc kurām tiesības startēt Latvijas čempionātā ieguva katras disciplīnas pirmo piecu vietu ieguvēji. Papildu uzaicinājumu saņēma arī labāko rezultātu īpašnieki katrā disciplīnā, rēķinot kopā visas atlases sacensības. Līdz ar to Latvijas čempionātā Rīgas Sporta manēžā startēja tiešām šī brīža spēcīgākie U14 grupas vieglatlēti.

Sporta skolas Spars vieglatlētiem veiksmīgas izrādījās augstlēkšanas sacensības. Zēnu grupā trenera Sergeja Paipala-Šulca audzēknis Edgars Prūsis zelta medaļu nodrošināja, jau ar pirmo mēģinājumu pārvarot 157 cm augstumā novietoto latiņu. Tas bija par diviem centimetriem labāks rezultāts nekā atlases mačos, tomēr par trim atpalika no personīgā rekorda. Ar trešo mēģinājumu tika atkārtots arī tas, bet pēc tam Edgars jau pirmajā piegājienā uzstādīja jaunu – 163 cm. Diemžēl pielikt vēl divus centimetrus rezultātam vairs neizdevās, taču zelta medaļa jau tāpat bija nodrošināta.

Jaunu personīgo rekordu Rīgā sasniedza arī Anastasija Kaimačņikova (treneris tāpat Paipals-Šulcs), pārvarot 149 cm, kurai ar šādu rezultātu pietika sudraba medaļai. 1000 metru skrējienā Viktorija Bogdanova (treneris Valdis Bogdanovs), kas mačos piedalījās kā Ventspils Maratona kluba pārstāve, izcīnīja sudraba medaļu, bet Dārta Verpakovska (Aigars Matisons) bija sestā.

Pavisam tuvu medaļām bija Ventspils novada sporta skolas stafetes kvartets Eduards Strelkovs, Roberts Ļubeļskis, Ansis Miķelsons un Jorens Lāže, kas par 0,08 sekundēm piekāpās Ogres novada skrējējiem un ierindojās ceturtajā vietā. Lāže (Arno Kiršteins) iekļuva finālā 60 metru barjerotajā distancē un bija ļoti tuvu savam labākajam laikam, kas ļāva ierindoties septītajā vietā. Sporta skolas Spars pārstāve Madara Ruņģe 60 metru skrējienā iekļuva finālā, taču tajā neizdevās pietuvoties savam personīgajam rekordam un līdz ar to pacīnīties par medaļām – septītā vieta. Andra Kronberga audzēkne startēja arī tāllēkšanā, jau pirmajā mēģinājumā sasniedzot personīgo rekordu (4,69 metri), taču turpinājumā paliekot bez ieskaitītiem rezultātiem un finišējot sestajā vietā. Vēl Daiņa Lodiņa audzēknis Dzintars Grosbārdis bija piektais lodes grūšanā. Novada vieglatlēts par četriem centimetriem uzlaboja savu atlases mačos sasniegto personīgo rekordu, labākajā mēģinājumā aizgrūžot lodi 10,24 metrus.

Jau šīs nedēļas nogalē Kuldīgā risināsies Latvijas čempionāts U18 un U20 vecuma grupās, kurā uzvarētāji tiks noskaidroti 12 disciplīnās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: