Valsts ieņēmumu dienests (VID) šā gada februārī rīkos seminārus reģionos par to, kāpēc šogad ir īpaši svarīgi iesniegt gada ienākumu deklarāciju.

Pagājušajā gadā īstenotās nodokļu reformas ietvaros Latvijas nodokļu politikā ir ieviesta nodokļu progresivitāte. Tas nozīmē, ka kopš 2018. gada iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes (20% vai 23%) un neapliekamā minimuma lielums atkarīgs no katra iedzīvotāja individuālajiem kopējiem ienākumiem. Ja cilvēka ienākumi 2018. gada laikā bijuši mainīgi, šogad var rasties situācija, ka gada laikā nodokļi nav nomaksāti atbilstošā apmērā, un šogad šī starpība jāatmaksā valsts budžetā.

Ventspilī VID bezmaksas seminārs notiks 28. februārī plkst.10 Dzintaru ielā 18.

Seminārā VID nodokļu speciālisti skaidros, kāpēc šogad ikvienam ir svarīgi iesniegt gada ienākumu deklarāciju, kāpēc jaunajām māmiņām, studentiem, bezdarbniekiem un citām personu grupām var veidoties nodokļa parāds, kā rīkoties, ja izveidojies nodokļa parāds, par kādām jomām un cik lielu nodokļa atmaksu var saņemt par 2018. gada attaisnotajiem izdevumiem un kā iesniegt čekus ar mobilo lietotni "Attaisnotie izdevumi".

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Elviss22 06.02.2019, 12:41:23

    Protams protams, seminārus vajag, kā citādi varēs piedzīt naudu ja gadījumā grāmatvedis būs ielicis sarakstā nodokļa neapliekamo minimumu, kāda velna pēc neapliekamais no jūlija pārvērtās par O ??? To naudu pārmaksāto varēs šogad kaut kad saņemt, bet man viņu jau vajadzēja pagājušajā gadā, kādēļ man sava nauda jādod valstij tērēt" neparedzētiem gadījumiem"' ,kad paši nevar izdomāt uz kādu iemeslu varētu sadalīt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: