Svētdienas pēcpusdienā noslēdzās 9. starptautiskais petankas turnīrs "Ventspils 2018”, kas divas dienas norisinājās Ventspils Piedzīvojumu parkā. Šogad par kausu cīnījās 21 tripletu komandas ar dalībniekiem no Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Zviedrijas un Latvijas.

Divu turnīra spēļu dienu laikā katra komanda aizvadīja 10 spēles. Pirmajai spēlei pretinieks tika izlozēts, bet nākamās sešas spēļu kārtas turnīrā tika aizvadītas pēc Šveices sistēmas. Pēc septiņu spēļu rezultātiem komandas tika sarindotas 3 grupās – zelta, sudraba un bronzas. Pirmais astoņnieks pēc Olimpiskā principa izspēles turpināja cīņu par uzvaru turnīrā, bet pārējās - par uzvaru grupā un maksimāli labāku vietu kopvērtējumā.

Zelta grupā, kas turpināja cīnīties par Ventspils kausu, iekļuva četras ārzemju komandas, viena jauktā komanda, kurā turnīram apvienojušies bija Ventspils kērlinga kluba un Čehijas spēlētāji, un trīs dažādu Latvijas klubu spēlētāju komandas.

Finālturnīrs kopumā veiksmīgāks izdevās Latvijas komandām - par 2018. gada Ventspils kausu finālā cīnījās komanda “ZZSC”, kurā spēlēja trīs Latvijas klubu spēlētāji Dzintars Seilis (Sporta klubs “Upesciems”), Imants Zvirbulis (klubs “Petanks Ērģeme”) un Aigars Kronbergs no sporta kluba “Lapmežciema Vikings” un komanda “AEA”, kurā kopā ar Ventspils kērlinga kluba petankistiem Agitu Puriņu, Andri Padrevicu, Māri Lāci spēlēja sporta kluba “Boule” spēlētājs Egils Lejnieks un Gunta Rauza. Finālspēlē gan ventspilnieku pārstāvētajai komandai vairs tik labi nepaveicās – cīņā par pirmo vietu komandai AEA ar rezultātu 13:1 nācās piekāpties komandai “ZZSC”. Ventspils kauss Latvijā paliek pēc trīs gadu pārtaukuma.

Par 3. vietu turnīrā sacentās Krievijas komanda “KRABI” (Svetlana Panova, Ludmila Kuzņecova, Aleksandrs Pedčenko) un komanda “INI”, kurā spēlēja Ventspils kērlinga kluba spēlētāji Inga Apmane, Nauris Bogdanovičs un čehieta Eva Medunova, un līdzīgi, kā cīņā par pirmo vietu, arī šajā spēlē mājinieku pārstāvētajam tripletam spēle tik labi nepadevās - ar rezultātu 13:6 Krievijas komanda “KRABI” bija pārāka, izcīnot turnīra trešās vietas kausu.

Vietu sadalījums Zelta grupā:

1. ZZSC (LV)

2. AEA (LV)

3. KRABI (RU)

4. INI (LV, CZ)

5. INTERNACIONALI (RU)

6. PETANQUE + (LT, BE)

7. DER DACHS (CZ)

8. KUHNJA (LV)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: