Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvdarbi tika uzsākti 2017. gada 8. februārī, tie lieliem soļiem virzās uz priekšu un raisa apbrīnu ne tikai pilsētas iedzīvotājiem, bet arī viesiem.

Ēkas kopējā platība ir 6 883 m2 - 76% ēkas paredzēts skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai. Būvniecību plānots pabeigt 2019. gada sākumā, kad Ventspils iegūs ne tikai mūsdienīgu, energoefektīvu izglītības iestādes mājvietu, bet arī augstvērtīgu koncertu norises vietu ar vienīgajām modernajām stabuļu ērģelēm Latvijā un unikāli lielākajām vertikālajām klavierēm, radot priekšnosacījumus kultūrizglītības un profesionālās kultūras pakalpojumu pieejamības pieaugumam Latvijā, Kurzemes reģionā un Ventspils pilsētā.

Dotajā brīdī Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas konstrukcija ir pabeigta. Tās ārpusē tiek veikti siltumizolācijas ierīkošanas darbi norobežojošām konstrukcijām un labiekārtošanas darbi, piemēram, laukumu bruģēšana, apzaļumošana un aprīkojums. Ēkas iekšpusē tiek veikti visu inženierkomunikāciju ierīkošana, Lielās un Mazās zāles aprīkojums ir samontēts – tiek veikti ieregulēšanas un testēšanas darbi. Pirmajā stāvā ir uzsākta telpu aprīkojuma montāža un virsmu apdare. Darbi norit pēc kalendārā grafika un plānots, ka objekts ekspluatācijā tiks nodots laikā – 2019.gada 1.ceturksnī.

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju ēka Ventspilī būs unikāla ar tajā pielietotajiem inovatīvajiem tehniskajiem risinājumiem, kas nodrošinās zemu enerģijas patēriņu. Tiks ievēroti ilgtspējīgas būvniecības un ēku ekspluatācijas principi, kā arī ēka būs ar minimālā apmērā radītām siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisijām, paredzot īstenot 13 dažādas tehnoloģijas. Projektā izvēlētā alternatīva ir analizēta, ievērojot dzīves cikla finansiālo ilgtspēju, projekta vides un sociālekonomisko ietekmi.

Koncertzāles telpās tiks izvietots īpašs instruments – manuālās akustiskās ērģeles, kuras top Vācijas ērģeļu būvniecības uzņēmumā «Johannes Klais Orgelbau». Ērģelēm ir četri manuāļi un pedālis. Divos manuāļos tradicionālā veidā izvietosies neatkarīgi reģistri, savukārt otra manuāļu pāra un pedāļa skaņu krāsas veido kopīgi izmantotie reģistri. Instruments sastāv no 38 neatkarīgiem reģistriem, 23 oktāvu paplašinājumiem, 18 aizgūtiem un 14 dublētiem reģistriem. Ērģeles akustiskajā koncertzālē dos iespēju bez repertuāra ierobežojumiem atskaņot gan solo programmas, gan arī izmantot ērģeles kopspēlē ar simfonisko orķestri, instruments sniegs lieliskas mācību iespējas, kā arī lielu potenciālu ērģeļspēles attīstībai Latvijā.

Ēkas būvniecības darbus veic pilnsabiedrība “Merks – Ostas celtnieks”, savukārt būvprojekts tika izstrādāts arhitekta Deivida Kuka pārstāvētajā “Haascookzemmrich Studio 2050” arhitektu birojā. Objekta darbu pasūtītājs - Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”. Būvobjektā vidēji nodarbināti 150 būvstrādnieki.

Lasi vēl

Komentāri (14)

  • 0
    norge 07.08.2018, 08:56:20

    jautajums , cik izmaksas objekta uzturesana pilsetai un cik izmaksa visu struklaku uzturesana ? domaju ka gada saskrajas pietiekosa summa

  • -8
    Jānis Kalniņš 07.08.2018, 09:45:09

    Zini, visa uzturēšana maksā naudu! Tādas lietas nav, kura uzturās pati. Pat kapu uzturēšana maksā naudu! Zini, cik daudz dzīvē ir neracionālu lietu: puķu dobes, pieminekļi, dažādi mākslas objekti, skaistas ēku fasādes, par kultūru un mākslu nemaz nerunājot.

    Nu pietiek taču reiz visu grauzt, būtu labāk priecājies, ka kaut kas skaists un lielisks atkal top! arī tu varēsi aiziet un paklausīties Baha un Franka ērģeļmūziku, ja vien tu neesi no tiem ,kuriem pietiek ar lētu šlāgeri.

  • -7
    ^^—^^ 07.08.2018, 14:38:06

    Norge - kas jums kaiš? Aizbrauciet tepat uz Liepāju paskatieties kāds līmenis ir tur. Nē, nu cenšas viņi arī, bet Ventspils ir 10 soļus priekšā. Pilsētvide vien ir ko vērta. Mums jālepojas ar to, kas ir. Un naudai nekad neizsekos līdzi - labāk, lai iegulda pilsētā un par to priecāsies kā iedzīvotāji, tā pilsētas viesi. Es, piemēram, lepojos ar Ventspili kā ļoti sakoptu pilsētu.

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 08.08.2018, 10:09:23

    P/i "Komunālā pārvalde" informē, ka uzturēšanas darbus veiks SIA "Kurzemes Filharmonija". Komunālā pārvalde veic tikai objekta būvniecību.

  • -1
    norge 07.08.2018, 11:41:20

    to Jānis Kalniņš , letak un kvalitativak ir aizlidot uz italiju piemeram uz laskanu un izbaudit tiesam kvalitativu aukstas klases operu vai to pasu simfonisko orkestra izpildijumu

  • -6
    Jānis Kalniņš 07.08.2018, 12:57:05

    Nu, ņemot vērā, ka tev ar gramatiku ir visai pašvaki, diez vai tu saproti ar', ko raksti. Mūsu nacionālā opera un balets ir viens no labākajiem teātriem Eiropā, mūsu solisti dzied tajā pašā Milānā, Metropolitēnoperā un daudz kur citur. Bet man nav iebildumu - ja tu vari Ventspils klausītājiem sponsorēt braucienus un Itāliju, aber lūdzu! Pie tā paša piedāvā, kur lai mācās tie 500 Ventspils bērni un jaunieši, kuri mācās mūziku VMV.

  • -1
    sranskis 09.08.2018, 12:02:04

    Nu izcilas zināšanas norgem, it īpaši par laskanu un auKsto operu!

  • -2
    norge 07.08.2018, 18:52:15

    to Jānis Kalniņš , La tu man acis to varesi pateikt ? vai zvanisi policijai kad uz ielas piesu klat !!!!

  • -4
    Jānis Kalniņš 08.08.2018, 08:51:26

    Nu, pateikt, ka tev švaki ar gramatiku un ierosināt sponsorēt ventspilniekiem kultūras braucienus uz Itāliju - protams, ka varu pateikt acīs! Tas nav nekas ar likumu aizliegts. Bet tavs iepriekšējais komentārs varētu arī tikt uzlūkots kā draudi.

    DP, lūdzu pievērsiet uzmanību šī komentētāja iepriekšējam komentāram! :)

  • -2
    norge 07.08.2018, 18:53:49

    sory nevis la bet gan vai . klaviatura cakarejas

  • -3
    SIA "Kurzemes filharmonija" 08.08.2018, 14:43:33

    Jaunās Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju ēkas apsaimniekošanu veiks SIA “Kurzemes filharmonija”. Ēkas uzturēšanas kopējo izmaksu aprēķini šobrīd vēl ir sagatavošanas procesā.

  • 0
    Frīdis 09.08.2018, 16:37:54

    HA-Ha sagatavošanas procesā ???!!!! .... budžeta deficīta un neienākošo nodokļu dēļ , tiek atlaisti daudzi pašvadību darbinieki, visur valsts institucījās tiek samazināti štati. ŽURKU kari jau sen ir sākušies ! Kur ņems naudu visa šeit būvētā uzturēšanai , apsaimniekošanai ? Brīnumu nebūs !
    Ostas celtnieku tas protams interesē vismazāk. Galvenais ka no valsts ir izdabūta nauda šim pasākumam, uz ko krietni var nopelnīt .

  • -1
    norge 08.08.2018, 19:46:57

    to Jānis Kalniņš . ej uz policiju un paprasi kur tur ir draudi , klauns gatavais

  • -1
    Nif nifs 09.08.2018, 13:24:28

    Klauns tu esi pats, Norge, vismaz šo izlasot, tā šķiet. Pat joku neuztver. Jānim Kalniņam žetons par sakarīgām atbildēm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: