10. augustā plkst. 18 Ventspils novada Vārves pagastā pie Zūru novadpētniecības ekspozīcijas notiks literāti muzikāls pasākums. Tā laikā Ventspils novadā dzīvojošās radošās personas, kas raksta dzeju, nolasīs kādu no saviem dzejoļiem, pastāstīs par saviem iedvesmas avotiem un iepazīsies ar domubiedriem.

Kultūras projekta "Ventspils novads dzejā" īstenotāja Inga Berga atklāj, ka gribējusi apzināt Ventspils novadā dzīvojošos cilvēkus, kuri savu jūtu pasauli prot izteikt vārdos. Šoreiz nav tik būtiski, cik mākslinieciski augstvērtīga ir dzeja, bet gan tas, ko šāds izteiksmes veids dod pašiem autoriem. Daudzi no viņiem apzinās, ka darbi netiks publicēti, tie skan draugu un radu lokā, bet, iespējams, atradīsies arī kāds tīrradnis, kura veikums būs tik vērā ņemams, ka dzejoļi tiks iekļauti grāmatās un izskanēs plašākā lokā.

Inga Berga cer, ka šāds literāti muzikāls pasākums varētu kļūt par tradīciju un notikt katru gadu, jo rakstošajiem ir svarīga pleca sajūta un apziņa, ka viņi nav vieni. Būtībā katrā pagastā dzīvo kāds, kurš raksta vārsmas savam priekam un iekšējās pasaules bagātināšanai.

Muzicēs Mārtiņš Grunte.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: