Itālijas pilsētā Milānā turpinās jauniešu Eiropas čempionāts svarcelšanā. 16 gadus vecā Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportiste Daniela Ivanova U17 vecuma grupā izcīnīja sudraba godalgu svara kategorijā līdz 53 kg.

Daniela Ivanova pērn triumfēja U15 Eiropas čempionātā, bet tagad startēja nākamajā vecuma līmenī un bija Latvijas izlases lielākā cerība Milānā.

U17 ieskaites 53 kilogramu turnīrā tika pietiktas 16 svarcēlājas. Pirms sacensībām izveidoja svarcēlāju reitingu, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgā sportiste eventuāli varētu pacelt. Daniela Ivanova orientējās uz 175 kg summu, kas bija labākais rādītājs. Tādu pašu smagumu bija iecerējusi arī rumāniete Sabīna Baltaga. Tikmēr grieķiete Marija Kardara un beļģiete Nīna Strerksa mērķēja attiecīgi uz 168 un 165 kilogramiem.

Raušanas sacensībās Daniela Ivanova bija sekmīga visos piegājienos - 74, 77, 79 kg, līdz ar to nodrošināja "mazo" zeltu, izvirzoties līderpozīcijā pirms izšķirošās disciplīnas. Grūšanā izdevās pacelt 93 un 97 kg, taču 100 kilogrami nepadevās. Summā sanāca 176 kg (personīgais rekords), kas deva otro vietu. Zeltu ieguva rumāniete Sabīna Baltaga, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva beļģiete Nīna Strerksa.

Vēl viens Ventspils pārstāvis Artjoms Griščenko svara kategorijā līdz 69 kg sīvā cīņā izcīnīja trešo vietu un mazo bronzas medaļu, raušanas vingrinājumā paceļot 121kg. Grūšanas vingrinājumā Artjomam pirmajā piegājienā izdevās pieveikt 141kg, bet abi nākamie piegājieni ar 146kg izrādījās neveiksmīgi. Līdz ar to Artjoms grūšanā ierindojās piektajā vietā un kopvērtējumā ar paceltiem 262kg divcīņas summā bija ceturtais.

Edgars Kāpiņš svara kategorijā līdz 77 kilogramiem raušanā pieveica 83 kg, taču piedzīvoja neveiksmes ar nākamajiem smagumiem un grūšanā nepiedalījās, paliekot bez rezultāta starp deviņiem dalībniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: