Vakar, 31. jūlija pēcpusdienā Ventspils lidostā pērkona negaiss izraisīja austrumu vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 21 metram sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra Ventspils lidostā pazeminājās no +30 grādiem četros pēcpusdienā līdz +21 grādam īsi pirms pieciem pievakarē. Stiprais vējš skāra nelielu teritoriju.

Latvijas rietumu daļā reģistrēti aptuveni četri tūkstoši zibens uzplaiksnījumu.

Viesu nama “Kāpsargi'' saimniece Monta Blāze-Pētersone, kura dzīvo netālu no Ventspils lidostas, bija ļoti pārsteigta par pēkšņo laika maiņu. Monta saka: «Bija baigais vējš. Apmēram 3 minūšu laikā viss sākās! Mēs vēl bijām ārā, kad spīdēja saulīte un te pēkšņi sāka līt, nu kā jau parasti, bet tad uzreiz nāca tas vējš. Istabu durvis bija vaļā un tās pāris minūšu laikā bija pilnas ar ūdeni».

Lielākais karstums otrdien skāra Latvijas centrālo daļu un Kurzemes dienvidrietumus - gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +31..- +33 grādiem.

Augusta pirmajā dienā Latvijā saule gaisu sakarsēs līdz +26..+31 grādam, prognozē sinoptiķi. Mākoņu būs maz, vairāk - Latgalē. Sagaidāms, ka vienīgi Kurzemes dienvidrietumos gaisa mitrums trešdien būs pietiekami augsts, lai kāds gubu mākonis varētu pāraugt lietus un negaisa mākonī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: