Futbola klubs Ventspils vasaras pāreju periodā sastāvu papildinājis ar vēl diviem leģionāriem – pussargiem Artjomu Fiļimonovu no Ukrainas un Pedru Rafaelu Amandu Mendešu no Portugālēs.

24 gadus vecais Mendešs jaunatnes līmenī spēlēja slavenajās Lisabonas Benfica un Sporting sistēmās. Savukārt 2010. gadā viņš pārcēlās uz Vitoria klubu Portugāles augstākajā līgā, kur gan aizvadīja vien divas spēles.

Pagājušajā sezonā malējais uzbrūkošais pussargs Mendešs pārstāvēja Rumānijas vienību Politehnica, kurā spēlēja arī cits Latvijas futbolists Vitālijs Jagodinskis. Šobrīd abi spēlētāji kļuvuši par Ventspils kluba pārstāvjiem.

Savukārt 24 gadus vecais ukraiņu pussargs Fiļimonovs (attēlā) pagājušajā sezonā bija Baltkrievijas spēcīgākās līgas komandas Gomel pārstāvis, bet iepriekš viņš spēlēja Ukrainas augstākajā līgā, pārstāvot Odesas Chornomorec klubu. Šajā klubā viņš pavadīja trīs sezonas, gūstot vienus vārtus 45 mačos. Tāpat Fiļimonovs ir bijis Ukrainas U-16, U-17, U-18, U-19, U-20 un U21 izlašu dalībnieks.

Jau pirms kāda laika tika ziņots, ka Ventspili pametis krievu futbolists Aleksejs Aleksejevs, kurš tagad pievienojies Krievijas trešās līgas klubu Krasnogorskas Zorki. Vasaras pāreju periodā komandu pameta arī ukrainis Oleksijs Antonovs un modāvs Maksims Kožukaru, bet klāt bez Latvijas izlases aizsarga Vitālija Jagodinska nākuši maķedonieties Medžits Neziri, Ukrainas gruzīns Guli Madžgaladze, brazīlis Eliu un krievu uzbrucējs Vasīlijs Pavlovs.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Kurzemniece. 19.07.2018, 17:23:56

    Kā tad palika ar to brazīlieti Abelardo?
    Vai spēlēs pie mums?

  • 0
    karlito 19.07.2018, 17:51:30

    Kaut kā nepārliecina mani šis papildinājums..bet protams,lai viņiem veicas,būšu tik priecīgs,ja būšu kļūdījies..

  • -2
    snaiperis999 19.07.2018, 19:23:28

    Vai Kurzemnieks mainiljis dzimumu,vai tikai orientāciju?Kaut kas traks ar tiem kristiešiem,ne kauna,ne goda.

  • -2
    Latvija pāri visām! 19.07.2018, 23:51:28

    Pussargam vieni vārti 45.spēlēs?
    Tiešām nepārliecina.

    Mums jau netrūkst spēlētāji kā tādi,
    mums vajag spēlētājus, kas māk iesist - kā Adeleke!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: