Pasaulē iecīnītā tūrisma izklaide ceļotājiem - tūrisma vilcieniņš tagad arī Ventspilī. Tas ventspilniekus un pilsētas viesus vizina pa pilsētas skaistākajām vietām.

Vilcieniņa projekts īstenots, pateicoties Ventspils pašvaldības izsludinātajam “Tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu jomas komersantu projektu līdzfinansēšanas konkursam”, kas Ventspilī reģistrētajiem ar tūrismu saistītajiem pakalpojumu jomas uzņēmējiem konkursa kārtībā sniedz līdzfinansējumu pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai.

Konkursā pašvaldības atbalstu guva “GP Trading” iecere izveidot tūristu vilcieniņu, kas papildinātu Ventspils tūrisma ekskursiju klāstu.

Vilcieniņš maršruts sasaista nozīmīgākos pilsētas tūrisma apskates objektus. Ceļojums ar vilcieniņu sākas Ostas ielas promenādē pie kuģīša Hercogs Jēkabs. Vizinoties pa krastmalu, apskatāmi lielāki un mazāki kuģi un Ventas krasta pērle - Livonijas ordeņa pils. Ceļojuma tālākais punkts ir Dienvidu mols un krastā eksponētais zvejas kuģis Azova. Brauciena turpinājumā vilcieniņš met loku gar Piejūras brīvdabas muzeju, Bērnu pilsētiņu, bet maršruta kulminācija ir vairākkārt apbalvotā strūklaka “Fregate “Valzivs””. Traucoties mājup pa Kuldīgas ielu, senatnes elpa jūtama pilsētas Rātslaukumā un Tirgus laukumā.

“GP Trading” valdes priekšsēdētājs Ģirts Purviņš atklāj, ka vilcieniņš ir uzbūvēts pašu rokām. „Tapšanas process ilga vairāk nekā četrus mēnešus un tajā ieguldīts daudz darba un mīlestības. Ceru, ka vilcieniņš spēs sagādāt pozitīvas emocijas gan mūsu pilsētas iedzīvotājiem, gan arī viesiem,” saka Ģirts Purviņš.

Tūrisma vilcieniņa ideju realizēja lieliska komanda - dizainu veidoja arhitekts Alvis Didrihsons, lokomotīves un vagoniņu izbūves procesā piedalījās Ansis Sēlis Sviriņš, Krists Ērkšķis, Grigorijs Grundštoks, Guntis Burnevics un Ēriks Belte. Būvniecība notika inženiera Jāņa Avotiņa vadībā, bet visu projekta gaitu uzraudzīja un vilcieniņam sertifikātu izsniedza Latvijas Neatkarīgo ekspertu asociācijas eksperts Eduards Tenis, kurš ļoti atzinīgi novērtēja ventspilnieku pielietotos tehniskos risinājumus.

Pagaidām pilsētas ielās lokomotīve devusies ar vienu pasažieru vagonu, bet pēc laika tai pievienosies arī otrs, kas brauciena iespējas papildinās ar vēl 20 sēdvietām.

Ekskursijas ilgums ir gandrīz 40 minūtes un biļetes nopērkamas kuģīša Hercogs Jēkabs biļešu kasē Ostas ielas promenādē.

Pavisam drīz vilcieniņš tiks papildināts arī ar audiogidu, kas braucējiem sniegs interesantu stāstījumu par Ventspili.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    codah 18.07.2018, 09:37:26

    Cik ta maksā tas karusels?

  • 0
    VisitVentspils 19.07.2018, 08:11:38

    Ekskursiju vilcieniņa biļešu cenas pieaugušajiem - 5 eiro.
    Pieejamas arī ģimenes biļetes - vecāki ar/līdz 3 bērniem - 12 eiro, savukārt bērniem līdz 4 gadu vecumam - bez maksas.

  • -2
    keda 18.07.2018, 09:42:31

    It kā piecīts par kādu 30 min braucienu. Ir ok, ja tā. Līdzīgos ārzemēs ir braukts un lētāki tie toča nav

  • -1
    AN 18.07.2018, 11:44:43

    ''Tas ventspilniekus un pilsētas viesus vizina''

    Tad pilsētas viesiem (ārvalstniekiem) cena ir adekvāta; vietējiem - nē (vai pirktspēja LV ir vienāda pirktspējai ES?).

  • 0
    ^^—^^ 18.07.2018, 14:24:36

    Rau če re - te info ir https://www.facebook.com/pg/VentspilsTrain/about/?ref=page_internal

  • 0
    grosh 20.07.2018, 22:38:54

    Vai ir iespēja braukt ar gidu? Tad būs papildu informācija par pilsētu un pilsētas objektiem. Kuldīgā ir audiogids, bet mums parasti braukt un skatīt... Dzirdēju un redzēju vienu braucienu ar gidu. Tas bija mūsējais vai nē? Ar prieku braukšu ar ekskursiju, lai zinātu par pilsētu vairāk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: