No 27. līdz 29. jūlijam Ventspilī jau septīto gadu notiks ekstrēmo sporta veidu festivāls “GGFEST”, kur trīs dienu garumā apemklētājiem būs iespēja vērot veikborda, BMX freestyle, inline skrituļslidošanas, motociklu frīstaila, SUP airēšanas, florbola, futbola un 3x3 basketbola sacensības.

Piektdien, 27. jūlijā tiks dots starts Ghetto Games festivālam ar aizraujošu vakara programmu Ventspils Piedzīvojumu Parkā. Būs starptautiskas veikborda sacensības, kuras pulcēs Baltijas labākos veikbordistus un vairākus pasaules līmeņa zvaigznes no Rietumeiropas. Vakara noslēgumā būs starptautiskās BMX dirt sacensības ar galvu reibinošiem trikiem no Latvijas BMX freestyle elites un, protams, īpašajiem viesiem no ASV, Austrālijas un Ekvadoras.

Sestdien, 28. jūlijā ar starptautiskajām “Ghetto Stunt” motociklu streetbike frīstaila sacensībām tiks ierībināts Lielais prospekts. Visas dienas garumā notiks ekstrēmo sporta veidu sacensības un šovi skeitparkā, bet Lielajā laukumā startēs FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres kvalifikācijas posma sacensības “Ghetto Basket Ventspils Challenger”, kā arī airēšanas bāzē “Dampeļi” norisināsies Baltijas atklātais SUP čempionāts.

Svētdien, 29. jūlijā turpināsies aktivitātes airēšanas bāzē “Dampeļi” un Lielajā prospektā, kur dominēs komandu sporta veidi - ielu futbols, ielu florbols un 3x3 basketbols un starptautiskā 3x3 basketbola turnīra “Ghetto Basket Ventspils Challenger” fināls.

“Mūsu pieeja ir tāda, ka jebkuras aktivitātes ir laba lieta”, “GGFEST” preses konferencē atklāja Ventspils Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. “Mēs Ventspilī uzbūvējām pirmo moderno skeitparku Baltijā, turpinām attīstīt Ventspils Piedzīvojumu Parku - tādējādi esam radījuši atbilstošu infrastruktūru, lai tādi vērienīgi notikumi kā “GGFEST” varētu veiksmīgi norisināties tieši Ventspilī. Mums ir liels prieks, ka vairāki sporta veidi no “GGFEST” ir iekļauti Olimpisko spēļu programmā - 3x3 basketbols, BMX un potenciāli arī SUP airēšana.”

Šogad streetbike freestyle sacensības “Ghetto Stunt” notiek sadarbībā ar pasaulē vadošo jomas mediju “Stuntersblog”, kurš pulcē vairāk kā 2,4 miljonus sekotāju no visas pasaules. Tā pat šogad tiek īstenota sadarbība ar pasaules vadošo ekstrēmo sporta veidu mediju “EXTREME Official”, sadarbības rezultātā BMX freestyle park un dirt disciplīnu tiešraide tiks translētas visā pasaulē, pie ekrāniem pulcējot vairāk kā 4 miljonus skatītāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: