Tuvākajā laikā plānots izveidot interneta vietni, kurā jebkurš Latvijas iedzīvotājs varēs pārbaudīt publiski izplatīto ziņu patiesumu, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš uzsvēra, ka iedzīvotājiem nevajadzētu akli ticēt visam, kas izlasāms internetā. Tā vietā informācija būtu jāsmeļas no oficiāli reģistrētiem plašsaziņas līdzekļiem vai valsts institūcijām. Ministrs atzīmēja, ka daudzu ziņu patiesumu var ātri pārbaudīt, kaut vai vienkārši piezvanot operatīvajiem dienestiem.

Jautāts, vai priekšvēlēšanu laikā valstī tiek monitorēta viltus ziņu izplatība, Kozlovskis atbildēja, ka šajā virzienā tiek strādāts un "ir izveidots zināms koordinējošs mehānisms". "Es ļoti ceru, ka mums arī izdosies izveidot vienu skaidru vietni, kur jebkurš Latvijas iedzīvotājs varēs noskaidrot patieso informāciju," izteicās ministrs.

No viņa teiktā bija noprotams, ka iecerēts veidot interneta vietni, kurā tiktu apkopotas aktuālās viltus ziņas, kas attiecīgajā laika periodā izplatās internetā. "Vajadzētu būt, un es esmu pārliecināts, ka būs tāda vietne, kurā būs iespējas noskaidrot patiesu informāciju - viens autorizēts avots, kas varēs sniegt atbildi, vai tā ir patiesa vai viltus ziņa," skaidroja iekšlietu ministrs.

Kā ziņots, pēdējā laikā internetā tiek izplatīts liels daudzums viltus ziņu. Piemēram, pagājušajā nedēļā vietnē "redzams.net" tika publicēta informācija, ka 15. jūlijā sabrucis tirdzniecības parks "Alfa", kā rezultātā vairāki cilvēki cietuši un simtiem gājuši bojā. Ar šo viltus ziņu bija dalījušies vairāki sociālā tīkla "Facebook" lietotāji. Vietnē "redzams.net" bija ievietotas arī citas viltus ziņas, piemēram, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, katrs skolēns saņems 300 eiro mēnesī.

Kozlovskis iekšlietu dienestu vārdā jau solījis darīt visu, lai identificētu un aizturētu šos viltus ziņu izplatītājus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Johny Bannis 18.07.2018, 22:18:54

    Vai KAS JAUNS, ZELTENE UN DZENTLMENIS arī būs oficiāli registrēti plašsaziņas līdzekļi? :D

  • -2
    Latvija pāri visām! 19.07.2018, 00:03:04

    Tad nu gan baisās viltus ziņas )
    Vai par to, ko agrāk sauca vnk par preses pīli, tagad draud aresti? Jauns totalitārisms, vai?
    Šveiku vajag palasīt. Jau toreiz žurnaļugas cepa augšā visādas jautras blēņas. Kuras normāli cilvēki tāpat par pilnu neņēma, bet lētticīgajiem vienmēr atradīsies blēņas, kuras naivi ņemt par pilnu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: