Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards izvērtēs iespēju atbalstīt Valsts vides dienesta (VVD) iniciatīvu izveidot reģionāli neatkarīgu mobilo kontroles vienību piesārņojošo darbību uzraudzībai ostu teritorijās, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Kā skaidroja VARAM sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Upīte, neatkarīgā mobilā kontroles vienība būtu atbildīga arī par jūras piesārņojuma pārvaldību. Vienības izveide veicinātu VVD inspektoru iespējas īstenot gan plānveida pārbaudes, gan arī pārbaudes pēc nepieciešamības atsevišķos un ārkārtas gadījumos, lai kontrolētu ostu operatoru vidi piesārņojošās darbības, tostarp arī veiktu gaisa piesārņojuma un smaku traucējumu kontroli diennakts darba režīmā.

Ministrijā arī norādīja, ka VVD Ventspils Reģionālās vides pārvaldes (RVP) amatpersonas rotēs pēc dienesta pārbaudes, kas tiks veikta tuvākajā laikā, un to uzraudzīs VARAM. Pārbaudes laikā tiks izvērtēta atsevišķu atbildīgo Ventspils RVP darbinieku pienākumu izpildes kvalitāte un atbilstība prasībām, ņemot vērā tādus meteoroloģiskos apstākļus kā vēja brāzmas, ilgstošo sausumu u.c.

"Situācijas risināšanai, kas negatīvi ietekmē Ventspils iedzīvotājus, tiks darīts viss iespējamais, lai novērstu akmeņogļu putekļu nonākšanu pilsētvidē. Būtiski ir novērst problēmsituācijas cēloni - putekļu avotu, kas tiek radīts pārkraušanas darbu rezultātā AS "Ventspils tirdzniecības osta" teritorijā. Līdz ar to sadarbība un komunikācija starp piesārņojošās darbības veicēju, VVD un Ventspils pašvaldību, ir vitāli svarīga, lai kopīgiem spēkiem pilsētas iedzīvotājiem nodrošinātu atbilstošu gaisa kvalitāti bez putekļu piesārņojuma," pauda Gerhards.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ivars Jansons 28.07.2018, 16:08:40

    Kur tad palika tās mobilās laboratorijas uz Mitsubisi bāzes? Vai tad atkal apzināta muļķība? Gaidām Ventspilī 31.07.2018.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: