Būšnieku ezera apkārtnē aizvadīts Latvijas čempionāts triatlona supersprinta distancē, kurā uz starta izgāja 71 sportists.

Supersprinta distane ietver 375 m peldēšanu, 10 km riteņbraukšanu un 2.5 km skriešanu, turklāt siltajā Būšnieku ezerā, kas bija sasilis līdz 23,1 grādam, varēja peldēt bez hidrotērpiem.

Mājiniekus ventspilniekus iepriecināja Valters Ķenģis, kurš izcīnīja vicečempiona titulu 9 gadīgo puišu grupā, kā arī Kristiānas Klestrovas uzvara dāmu tautas klasē. Jāpiezīmē, ka Kristiāna ir sporta skolas Spars bijusī peldētāja un bija labākā peldētāja no visiem savā starta grupā. Ivars Nudiens saspringtā cīņā izcīnīja trešo vietu kungu tautas klasē, bet sestais bija Artūrs Liepājnieks. Elites grupā septītais Toms Ozoliņš, bet pieredzējušais Olafs Ķenģis bija ceturtais 50-gadīgo kungu grupā.

Par uzvarētāju absolūtajā vērtējumā kļuva juniors Savēlijs Suharževskis no Valmieras, vicečempiona titulu izcīnīja Artūrs Liepa no Kalngales (Carnikavas novads) un trešajā vietā Daņila Proščinko no Daugavpils. Dāmām Latvijas čempiones titulu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Lāsma Ozola no Rīgas. Otro vietu ar absolūti vienādu rezultātu, finišējot plecu pie pleca, izcīnīja 15 gadus vecā Una Velika (Daugavpils) un 17 gadus vecā Kristiāna Maskava (Rīga).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: