Pagaidām draudi saistībā ar kūdras un meža ugunsgrēku Valdgales pagastā nepastiprinās, jo norit visi iespējamie darbi, lai to maksimāli ierobežotu un pēc iespējas ātrāk apdzēstu, teica Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

"Domāju, ka draudi nepastiprinās. Vakardien bija lielāks vējš, kas apgrūtināja dzēšanu. Patlaban tiek darīts viss, lai ugunsgrēku kontrolētu un noturētu esošajās robežās, kā arī maksimāli ir centieni iespējami ātri apturēt uguni, lai tā neiet uz priekšu," sacīja Jaunķiķis.

Viņš informēja, ka ugunsgrēka Talsu novada Valdgales pagastā dzēšanā patlaban ir iesaistīti divi helikopteri, no kuriem viens ir Nacionālo bruņoto spēku (NBS), bet otrs - Lietuvas kolēģu helikopters. Norit arī citi ugunsgrēka ierobežošanas pasākumi. "Tiek izzāģēta aizsargjosla, respektīvi, vienā joslā izzāģēti koki, lai uguns neieietu lielākos meža masīvos," sacīja Jaunķiķis.

Pagaidām neesot iespējams prognozēt, kad dzēšanas darbi šajā vietā beigsies. Ugunsgrēkā cietusī platība, būs zināma tikai tad, kad ugunsgrēks tiks ierobežots.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    snaiperis999 19.07.2018, 13:05:06

    Jāsaka liels paldies visiem tiem dienestiem,kas darīja visu iespējamo ierobežojot šo nelaimi.Un liels akmens visu to dārziņā,kuri aicināja neiesaistīties brīvprātīgiem.

  • 0
    sūds 19.07.2018, 20:49:47

    Dēļ kā tad vispār izcēlās?

  • -2
    snaiperis999 19.07.2018, 21:24:17

    Varbūt ka kāds cepa šasliku mežā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: