Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu (ZKRS) vizītē apmeklēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pārstāvji, lai pārrunātu ārstniecības un administratīvā darba organizācijas jautājumus. Sanāksmē piedalījās abu slimnīcu vadība, kā arī Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Guntis Blumbergs.

Uroloģijas profila attīstībā jau pagājušajā gada nogalē tika ielikti stabili pamati, piesaistot uz ambulatorām pieņemšanām sertificētu uroloģi Inesi Celmiņu. Turpinot attīstību, piektdien vizītes laikā RAKUS pārstāvji tika iepazīstināti ar uroloģijas attīstības plānu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī tika diskutēts par aktualitātēm uroloģijas nozarē un tika nolemts sadarboties ar mērķi attīstīt uroloģijas profilu.

Atbilstoši plānam ZKRS tiks sniegti pamata pakalpojumi – konsultācijas, diagnostika, uroloģiskās manipulācijas un ārstēšana. Savukārt sarežģītos gadījumos pacientiem ārstēšana tiks nodrošināta RAKUS. Tāpat sākotnējā posmā RAKUS kā viena no vadošajām Latvijas slimnīcām uroloģijā sniegs atbalstu nepieciešamo speciālistu nodrošināšanā ZKRS.

Lai veicinātu efektīvāku pārvaldību, slimnīcu pārstāvji vienojās par sadarbību un pieredzes apmaiņu IT sistēmu uzlabošanā, konkrēti materiālu, instrumentu un medikamentu uzskaitē ar mērķi efektīvāk izmantot pieejamos resursus. Precīza un efektīva pieejamo resursu pārvaldība ir nepieciešama, lai racionāli un efektīvi spētu sniegt nepieciešamo ārstēšanu.

Ziemeļkurzemes reģionālās un Rīgas Austrumu universitātes slimnīcas pārstāvji apmainījās ar pieredzi projektu realizēšanā un attīstībā ar mērķi turpināt uz attīstību vērstu sadarbību. Vizītes izskaņā RAKUS pārstāvji apmeklēja Ķirurģijas nodaļu, Kurzemes acu centru, Nefroloģijas nodaļu, un Operāciju bloku.

Foto: (no labās) Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis Kaspars Plūme, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis Dainis Gīlis, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes locekle Kristīna Bidzāne, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Guntis Blumbergs, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārste - valdes locekle Linda Mičule, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis asoc.prof. Vilnis Lietuvietis un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ķirurģijas nodaļas vadītājs – ķirurgs Ģirts Štekerhofs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: