Venta 2002 hokejisti Latvijas 1. līgas regulārās sezonas priekšpēdējā mačā savā laukumā pieveica Lido komandu, tā atgriežoties pirmajā četriniekā, taču izšķirošās cīņas par izslēgšanas spēļu ceļazīmēm notiks svētdien.

Ventspilnieki rezultātu atklāja mača 12. minūtē, kad uz randiņu ar viesu vārtsargu Reini Liepiņu aizskrēja Elvis Kaimiņš. Lai gan pirmo metienu Liepiņš atvairīja, Kaimiņš pirmais tikai pie ripas un meta to jau tukšos vārtos. Otrajā puslaikā līdzīgā stilā vārtus guva Aleksis Kristiņš, kurš atsisto ripu no asa leņķa dabūja vārtos. Divas minūtes vēlāk Lido gan vienus vārtus atguva, bet izšķirošās trešdaļas sākumā arī izlīdzināja rezultātu.

Venta 2002 hokejistiem bija vajadzīgas tikai 17 sekundes, lai atkal tiktu vadībā – trešie vārti Mārtiņa Feifera rēķinā. Mača turpinājumā abām komandām bija iespējas spēlēt vairākumā, ko izmantot gan neizdevās, tomēr tieši noraidījums ietekmēja rezultātu. Lai gan viesi izturēja kārtējās divas minūtes mazākumā, Ventas uzbrukums turpinājās un Jānis Golubovičs, saņemot teicamu piespēli no Kaimiņa, raidīja ripu vārtos – 4:2.

Viesi pusotru minūti līdz mača beigām izšķīrās par sestā spēlētāja sūtīšana laukumā vārtsarga vietā un vien septiņas sekundes vēlāk vienus vārtus atguva. Gūt vēl vienus vārtus sāncenšiem ventspilnieki neļāva, nosargājot uzvaru 4:3 un turnīra tabulā pakāpjoties uz ceturto vietu.

Lido komandas rēķinā ir 29 punkti, Venta izcīnījusi 28 punktus, bet par vēl vienu mazāks ir Daugavpils komandai, un tieši šo trīs komandu liktenis izšķirsies pēdējā kārtā. Ventspilnieki un daugavpilieši tiksies savā starpā Daugavpilī, un Ventai četrinieka nodrošināšanai pietiks ar jebkādu uzvaru. Tāpat jebkāds zaudējums pašreizējiem 1. līgas čempioniem pārvilks strīpu cerībām uz titula aizstāvēšanu. Zaudējot papildlaikā, jācer, ka pie punktiem mačā ar Mārupi netiks arī Lido, tad trīs komandas dalās divas vietas izslēgšanas spēlēs, un ventspilniekiem varētu būt visai labas iespējas iekļūt četriniekā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kuzmičš 24.02.2018, 19:00:10

    Trillera cienīga spēle bija. Apsveicam HK Venta ar uzvaru. Šodien mūsu U-18 uzvarēja Ako/Mārupe komandu. Tā turpināt!

  • 0
    Violeta Pauliņa 26.02.2018, 11:19:46

    HK Venta 2002 vakar 25.02 spraigā cīņa uzvarēja Daugavpils komandu ar rezultātu 7 - 1. Ar šo uzvaru vērtējuma tabulā ieņemot 3 vietu un tiekot play off.
    Apsveicam, malači.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: