Otro uzvaru pēc kārtas treniņnometnē Spānijā izcīnījuši FK Ventspils futbolisti, šoreiz pieveicot vietējās otrās līgas klubu Lorca, turklāt atkal gūstot četrus vārtus.

Lorca spēlē otrajā spēcīgākajā Spānijas līgā, tiesa tajā cīnās par vietas saglabāšanu. Spānijas klubs laukumā nesūtīja savus pamatspēkus, tomēr sastāvā netrūka spēlētāju, kuri regulāri tiešām tiek pie spēlēšanas Segunda Division. Ventspilnieki atkal sāka ar septiņiem leģionāriem sastāvā un atkal ar vienu debitantu – spāņu pussargu Žordi, kuram līguma ar ventspilniekiem vēl gan nav.

Maču labāk iesāka nominālie mājinieki Lorca futbolisti, tūlīt pat tiekot pie stūra sitiena un vispār laiku pa laikam veidojot bīstamus momentus. 16. minūtē pat tika noorganizēts izgājiens viens pret vienu, bet Ivans Baturins glāba komandu. Rezultāts tika atklāts 17. minūtē, bet paveica to Ventspils. Amansiu Fortess ar tālu piespēli nogādāja bumbu Adelekem Akinjiemi, kurš spēcīgi sita vārtu tālajā apakšējā stūrī.

Arī puslaika atlikušajā daļā "Ventspils" aizsargājās vairāk, savus uzbrukumu visbiežāk apraujot ar kļūdu piespēlēs. Puslaika beigās sāncenši izmantoja ventspilnieku kļūdas un atkal izveidoja bīstamus momentus. Vienā no tiem bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, bet jau kompensācijas laikā pēc soda sitiena izspēles spāņi no tuvas distances nespēja pārspēt ventspilnieku jaunu vārtsargu Baturinu.

Otro paslaiku Lorca sāka ļoti aktīvi, dažās epizodēs ventspilnieki sāncenšus spēja apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumiem, bet dabūt bumbu vārtos neļāva. Un atkal iesita paši. 67. minūtē Fortess netālu no soda laukuma apzaga sāncensi, tūlīt pat izdarīja teicamu piespēli otrajā puslaikā laukumā uznākušajam Oleksijam Antonovam, kurš arī raidīja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūri. Drīz vien arī sāncenšiem radās laba iespēja izcelties, taču Dešons Brauns, kurš aizvadījis 15 spēles Jamaikas izlasē, neviena netraucēt un atrodoties tieši pretī vārtiem, sita krietni pāri.

71. minūtē ventspilniekiem padevās lielisks pretuzbrukums, ko uzsāka Antonovs, pēc brīža viņš saņēma bumbu jau uz soda laukuma robežas un uzmanīgi ielika tieši tajā pašā stūrī, kurā trāpīja pirms četrām minūtē. Astoņas minūtēs vēlāk ilgstošs Ventspils uzbrukums beidzās ar stūra sitienu, centrējumu soda laukumā un Kirila Frolova sitienu ar galvu – jau 4:0.

Ventspilniekiem tā bija sestā parbaudes spēle starpsezonu periodā, trijās notām izdevies izcīnīt pārliecinošas uzvaras (5:1 un divas reizes 4:0), divos mačos piedzīvoti zaudējumi (1:3 un 0:2), bet vēl viena spēle beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Ventspils - Lorca 4:0 (1:0)
Vārti: Akinjiemi 17', Antonovs 67', 71', Frolovs 79'
Ventspils: Baturins, Mamahs, Bulvītis, Koļesvos, Obuobi,Alba, Fortess, Žordi, Rugins, Aijeguns, Akinjiemi
Nāca uz maiņu: Antonovs, Aleksejevs, Tīdenbergs, Frolovs, Litvinskis, Klimaševičs, Tālbergs, Kokins

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: