Pārtraukti būvdarbi pagājušā gada uzsāktā projekta „Dabas lieguma “Būšnieku ezera krasts” infrastruktūras pilnveidošana”, paredzot veloceliņa izbūves turpināšanu gar Būšnieku ezeru un gājēju laipas izveidi. Šobrīd pērnā gada ilgstošo lietavu dēļ pieņemts lēmums par objekta būvdarbu tehnoloģisko pārtraukumu.

Pērnā gada stiprās lietavas ietekmējušas būvdarbus arī Būšnieka ezera krasta ietves/veloceliņa trases izbūvei. Spēcīgie nokrišņi radījuši ūdenstilpnes līmeņa kāpumu, līdz ar to arī ezera krasta augsne un zemsedze ir pārmitrināta un tāpēc nolemts par būvdarbu pārtraukšanu līdz brīdim, kad laika apstākļi normalizēsies un būs iespējama tehnoloģiski pareiza ietves/veloceliņa izbūve.

Kā jau iepriekš ziņots, projekta ietvaros tiks izbūvēts gājēju un veloceliņš no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai 3,42 km garumā, tādējādi turpinot jau 2016. gadā aizsākto darbu pie veloceliņa labiekārtošanas apkārt Bušnieku ezeram, kad tika labiekārtots esošais meža celiņš aptuveni 3 km garumā no ezera peldvietas līdz laivu bāzei.

Pēc projekta realizācijas 2018. gadā pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem būs iespēja mērot velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Johny Bannis 26.03.2018, 16:39:19

    būs vēl viena sabeigta, saceļota vieta?

  • 0
    Johny Bannis 26.03.2018, 16:43:45

    Vai tas ceļš ies baigi paralēli krasta līnijai, nomācot iespēju veidot vientuļākas atpūtas vietas pie ezera?- prom no cilvēkgalvām ar skrituļslidām, šuneļiem u.t.t.

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 27.03.2018, 09:41:21

    Informējam, ka grants celiņš tiek izbūvēts pa jau esošo zemesedzes vietu un nekādas izmaiņas blakus netiek veiktas. Tiek uzlabots tikai pats celiņa segums, lai pa celiņu būtu ērti pārvietoties gan kājām, gan braucot ar velosipēdu.

  • -2
    Dati aizsargāti 28.05.2018, 19:24:29

    Godājamā Ventas Balss!
    Vēršu jūsu uzmanību uz faktu, ka Āzijas izcelsmes pilsonis (foto) Johny Banis facebook parādās kā Londonā dzīvojošs un, spriežot pēc satura, angliski runājošs cilvēks! Portālā aktīvi komunicē par jautājumiem, kas skar Ventspili. Vai nu emigrants, kas nezināmu iemeslu dēļ nenorāda savu īsto atrašanos vietu, tad jāziņo Drošības Policejai. Vai arī kāds nelikumīgi izmanto svešu identitāti un personas datus, kas kopš 25.maija ir sodāma lieta. Ieteiktu mūsu drošības labā dzēst šīs aizdomīgās personas komentārus!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: