Piektdien, 23. februārī plkst. 13 jaunās Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju ēkā tiks svinēti spāru svētki. Spāru svētkus ieskandinās Ventspils Mūzikas vidusskolas sitaminstrumentu ansamblis Lielās mūzikas balvas nominanta Guntara Freiberga vadībā.

Pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas domes vadība - domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, domes izpilddirektors Aldis Ābele, Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis ar skolas audzēkņiem, pārstāvji no Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas, kā arī ēkas projekta autori vācu arhitekti Deivids Kuks un Martins Hāss, būvuzņēmumu “Merks” valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš kā arī SIA “Ostas celtnieks” valdes priekšsēdētājs Konstantins Bursakovskis.

Atzīmējot šo notikumu, uz ēkas jumta siju konstrukcijas tiks piestiprināta metāla plāksne ar norādi “Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle spāru svētkos”, simboliski norādot, ka ēkas būvniecība ir pusē.

Gada laikā, aktīvi veicot ēkas būvniecību, samontēta lielākā daļa jumta tērauda konstrukciju, tieši spāru svētkos sasniedzot ēkas konstrukcijas augstāko atzīmi. Konstruktīvi pilnībā izbūvēta ēkas tehnisko telpu daļa, mazā zāle, ātrija zona (atvērta kāpņu telpa ar virsgaismu) ar administratīvajām telpām un bibliotēku. Virs lielās zāles izbūvētas pārseguma tērauda konstrukcijas un puse no dzelzsbetona pārseguma. Izbūvētas arī 85 % Mūzikas vidusskolas nodarbību telpas, martā plānojot pabeigt arī atlikušo trešā un ceturtā stāva tehnisko telpu izbūvi, ēkas rietumu pusē. Pirmā un otrā stāva telpās, kurās ir pārsegumi – tiek veikta iekšējo inženiertīklu izbūve. Ēkas ārējie inženiertīkli praktiski jau ir pabeigti.

“Esam gandarīti par viena būvniecības posma veiksmīgu noslēgumu un nākamā posma – ēkas ārējās apdares – uzsākšanu. Jumta sistēma, kas izvēlēta projektam, sniegs iespēju mums apgūt jaunas tehnoloģijas, kādas Latvijā vēl nav izmantotas. Arī ēkas iekšējo klimata komfortu nodrošinās decentralizētas iekārtas, kādas uz Latviju tiek piegādātas pirmo reizi,” par nākamajiem darbiem stāsta Ivo Brālēns, “Merks” projektu vadītājs, “martā uzsāksim skatuves tehnoloģiju darbus.

Lielajā zālē būs transformējama grīda, kas palīdzēs zāli pielāgot dažādu koncertu vajadzībām, bet mazajā zālē būs transformējama siena – atverot īpašas durvis, tā pārtaps par brīvdabas skatuvi.”

“Priecājamies, ka varam piedalīties tik inovatīva un ambicioza projekta kā Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju īstenošanā. Pateicoties instalētajām apkures un vēdināšanas sistēmām, kā arī izmantotajiem inovatīvajiem dabīgā koka logiem, šī būs viena no energoefektīvākajām ēkām Latvijā. Ik dienu, lai īstenotu gandrīz 24 m augstās ēkas būvniecību, kuras kopējais apbūves laukums pārsniedz 5 000 m2, būvobjektā tiek nodarbināti vidēji 150 būvstrādnieki. Esmu pārliecināts, ka Ventspils Mūzikas vidusskola kļūs par vienu no Latvijas nozīmīgākajiem kultūras centriem un tās unikalitāti šajā dimensijā izcels ēkā esošās Baltijā lielākās ērģeles,” pauž SIA “Ostas celtnieks” Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvdarbu vadītājs Vladimirs Budigins.

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvdarbi tika uzsākti 2017. gada 8. februārī. Ēkas kopējā platība būs 6 883 m2 - 76% ēkas paredzēts skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai. Ēkas būvniecības darbus veic pilnsabiedrība “Merks – Ostas celtnieks”, savukārt būvprojekts tika izstrādāts arhitekta Deivida Kuka pārstāvētajā “Haascookzemmrich Studio 2050” arhitektu birojā. Objekta darbu pasūtītājs- Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Vilis Skuja 19.02.2018, 19:48:46

    Kā tad būs ar to vainagu jumta korē?
    Starp citu,kam pieder jaunceļamā noliktavas ēka "Ventspils koka" kādreizējā teritorijā?Tur nesen bija spāru svētkukronis,tagad karājas pāris vecu zābaku...

  • -3
    berjozova13 22.02.2018, 16:20:29

    Gaidām ar nepacietību, lai izdodas! :)

  • 0
    Nah Nahs. 22.02.2018, 18:09:23

    Jācer,ka celtniekiem uzklās kārtīgu galdu!

  • -1
    berjozova13 23.02.2018, 08:24:03

    :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: