Ceturto pārbaudes spēli treniņometnē Spānijā aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, šoreiz pārliecinoši tiekot galā ar vietējā kluba UCAM B komandu.

Mursijas UCAM spēlē trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā un cīnās par iekļūšanu apakšgrupas četriniekā un izslēgšanas spēlēs, kuru likme ir pakāpšanās par līgu augstāk. Pirms trim dienām tai jau bija spēle nacionālajā čempionātā, tāpēc pret Ventspili faktiski spēlēja komandas dublieri. Ventspilnieki pirmo reizi piecos mačos (viens mājās, četri Spānijā) cīņu sāka ar pieciem leģionāriem, starp kuriem gan bija arī viens debitants, jo noderību komandai mēģina apliecināt pieredzējušais ukraiņu uzbrucējs Aleksejs Antonovs. Gan starta sastāvā, gan vēlāk uz maiņu laukumā nāca arī vairāki jaunie spēlētāji.

Maču ventspilnieki nesāka pārāk veiksmīgi, taču pamazām attapās, uztaustīja savu spēli, izveidoja pa kādam momentam un arī atklāja rezultātu. 28. minūtē sāncenšu soda laukumā aktīvi nospēlēja Kaspars Kokins, kam sekoja vārtsarga kļūda, ko izmantoja Antonovs, savācot pārāk tālu atlaisto bumbu un ar kreiso kāju ieripinot to vārtu apakšējā stūrī. Puslaika beigās Ventspilij bija vēl pāris labi momenti, bet sevišķi laba iespējas dubultot komandas pārsvaru bija Eduardam Tīdenbergam, kurš nonāca vienatnē pret vārtsargu, taču pārcēla bumbu pāri gan tam, gan vārtiem.

Otro puslaiku Dejans Vukičevičs sāka ar vairākām maiņām, bet komanda – ar momentu. Tikko laukumā nākušais Adeleke Akinjiemi bīstami sita ar galvu, bet bumba trāpīja pa pārliktni un atstāja laukumu. 62. minūtē Ventspils tomēr iesita arī otro reizi, turklāt ļoti efektīgā veidā – Amansiu Fortess ar kreiso kāju no metriem 18 spēcīgi trieca bumbu zem pārliktņa. Tūlīt pat sekoja vēl viens moments, tiesa, Adeleke, ticis garām vārtsargam, bumbu panāca tikai pie gala līnijas. Sekoja piespēle Tosinam, kurš varēja netraucēti sist no apmēram 11 metriem, bet šāva bumbu pāri vārtiem. Drīz vien Fortess noorganizēja otros vārtus Antonovam, kurš no tuvas distances varēja sist tukšā stūrī – jau 3:0.

Epizodiski arī spāņi pietuvojās Ventspils vārtiem, ko otrajā puslaikā, nomainot Vitāliju Meļņičenko, sargāja Ivans Baturins, taču arī ceturtos vārtus guva ventspilnieki. Fortess no soda sitiena ļoti labi iespēlēja bumbu soda laukumā, kur otrajā stāvā teicami nospēlēja 17 gadus vecais Kirils Frolovs, ar galvu raidot bumbu vārtu stūrī. Jau mača izskaņā Antonovs bija tuvu saviem trešajiem vārtiem, taču bumba ripoja sprīdi garām.

Pirmajās trīs pārbaudes spēlēs Spānijā Ventspils guva tikai vienus vārtus, piedzīvoja divus zaudējumus (1:3, 0:2) un vienu reizi spēle neizšķirti 0:0.

Ventspils – UCAM B (Spānija) 4:0 (0:1)
Vārti:
Antonovs 28', 64', Fortess 62', Frolovs 76'
Ventspils: Meļņičenko, Solomatovs, Mamahs, Bulvītis, Tīdenbergs, Klimaševičs, Alfa, Aijeguns, Olisajevs, Antonovs, Kokins
Uz maiņu nāca: Baturins, Frolovs, Fortess, Koļesovs, Tālbergs, Akinjiemi, Obuobi

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: