"Pēdējo nedēļu pūš austrumu vējš un es ar šausmām domāju, kas notiks ar Latviju, jo mēs visi elpojam vēju, kas nāk no Krievijas!" ironizē Lembergs un uzsver: "Latvija pēdējos divos trijos gados ir pieņēmusi lērumu neizsvērtu lēmumu, kas nodara lielu kaitējumu Latvijas tautai!"

Latvijā stājies spēkā likums, kurš aizliedz Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importu. Igauņu prese pievērsusi uzmanību mangāna rūdai, kuru Krievija izmanto ieroču ražošanai. To pārkrauj gan igauņi, gan arī mūsu osta. Kā kara laikos salāgot ētiku un valsts ekonomiskās intereses?

– Vai esat redzējuši publicētu dokumentu, kurā tiktu analizēts, kāds kaitējums no tāda lēmuma tiek nodarīts Krievijai, ka viņi šī lēmuma dēļ tiešām vienu dienu agrāk zaudēs, vai divas, varbūt mēnesi? Un kāds labums vai sliktums no tā ir Latvijai? Jo, ja graudus ieved pa tiešo, tad izmaksas ir mazākas, produkts Latvijai ir lētāks. Savukārt, ja aizved uz Poliju un pēc tam atved uz Latviju, tad transporta izmaksas ir lielākas. Protams, tas var kaut kādā veidā izlīdzināties. Es nesaku – tas ir labi vai slikti. Es runāju par to, ka lēmumi ir jāpieņem nevis populistiski, bet izsvērti. Latvija pēdējos divos trijos gados ir pieņēmusi lērumu neizsvērtu, es teiktu – bezatbildīgu lēmumu, kas nodara lielu kaitējumu Latvijas tautai, jo Latvijas tautas dzīves līmenis nevis paaugstinās, bet samazinās. Tā ir jaunā politiķu paaudze. Mums mācīja, ka visam vajadzīga analīze, ka jebkuri lēmumi jāpieņem izsvērti – to zināšanu, izglītības un izpratnes līmenī, kāds nu kuram ir.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 15.03.2024, 10:35:08

    Ei,vai vienreiz nepietiks lembergu popularizēt rītā,pusdienlaikā,vakarā?
    Katru dienu šī radījuma prātuļojumi...diezgan!

  • -1
    Larijs Kukarans 15.03.2024, 11:05:43

    Tiešām piegriezies,cik var,tik gudri var muldēt,pats visu ir nolaidis līdz kliņķim.

  • -2
    Vadims Kevrelis 15.03.2024, 12:06:03

    Aivar, pasaki vienreiz konkrēti nevis: Es nesaku ''tas ir labi vai slikti''.

  • -1
    +Arājs 1488/2 15.03.2024, 13:56:15

    Dr.Gēbelss būtu lepns par tādu skolnieku!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: