Otrajos Ziemassvētkos biedrība Matisons Runner's Club, kā ik gadu, aicināja visus interesentus iesaistīties atbalsta pasākumā – labdarības skrējienā, kas notika jau septīto reizi. Kopīgiem spēkiem izdevies saziedot 1304,01 eiro. Ziedojums sarūpēts 15-gadīgajai ventspilniecei Jūlijai Aņisimovai.

Ventas Balss jau rakstīja, ka šogad skrējēji, kā arī pārējie atbalstītāji nolēma palīdzēt Jūlijai, kurai ir ir ļoti reta ģenētiska slimība – kaķa brēciena sindroms. Sindroma nosaukums radies, jo bērni ar šo ģenētisko slimību raudot mēdz veidot kaķa ņaudēšanai līdzīgu skaņu. Šī neparastā skaņa veidojas tāpēc, ka ir izmainīta balsenes attīstība. Jūlija ir draudzīga un priecīga meitene, kurai ļoti patīk socializēties, taču slimības dēļ meitene nedaudz atšķiras no saviem vienaudžiem. Jūlija mācās Ventspils 2. pamatskolas 8. klasē; viņai ir valodas apgūšanas problēmas, tādēļ meitenei ir nepieciešamas maksas audiologopēda nodarbības un Tomatis metodes terapija.

Uz labdarības skrējiena pasākumu bija ieradusies arī Jūlija ar savu mammu Nataļju, kura ir liels atbalsts savai meitai. Vaicāta, ar kādām izjūtām devušās uz Piedzīvojumu parku, Nataļja neslēpj, ka izjutusi nelielu satraukumu, jo nav ierasts būt pašā uzmanības centrā. «Esam ļoti pateicīgi visiem ventspilniekiem, šī pasākuma organizētājiem par tik lielu atsaucību, par to, ka viņu sirdis nav vienaldzīgas un ir atvērtas. Ir neliels satraukums, bet vienlaikus arī liels gandarījums, redzot, cik vienoti un atbalstoši ir visi sanākušie. Vēlreiz saku paldies mūsu ģimenes vārdā par šādu atbalstu! Jūlijai audiologopēda nodarbības ir ļoti nepieciešamas, jo tās sniedz acīmredzamus uzlabojumus,» pastāstīja Nataļja.

Atbalstīt Jūliju šajā īpašajā dienā bija ieradusies arī viņas pirmā skolotāja Irina. Nelielā sarunā viņa veltīja daudz labu un stipru vārdu Jūlijas mammai un pašai Jūlija, norādot, ka abas ir lielas cīnītājas. «Jūliju pazīstu jau no 7 gadu vecuma. Skolā vienmēr esam centušies radīt ģimeniskas attiecības – lai labi justos gan bērni, gan viņu vecāki. Mamma ir darījusi ļoti daudz, lai viņas meita justos labi. Visa mammas dzīve ir pakārtota meitas vajadzībām – viņa ir izmantojusi katru iespēju, lai palīdzētu Jūlijai attīstīties, apmeklējot dažādas nodarbības. Man vienmēr ir liels prieks satikt šo ģimeni,» savās sajūtās dalījās skolotāja Irina. Arī Jūlija bija priecīga sastapt savu skolotāju.

Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, kurš arī aktīvi atbalsta šo labdarības pasākumu un katru reizi dodas 3,8 kilometrus garajā trasē, to nosoļojot, norādīja, ka Otrie Ziemassvētki ir ļoti piemērots laiks, lai iesaistītos sportiskās aktivitātēs un sniegtu atbalstu, sakot paldies visiem klātesošajiem par atbalstu un izvēli brīvo laiku pavadīt aktīvi un saturīgi. Arī skrējēju kluba vadītājs Aigars Matisons uzsvēra, ka bez līdzcilvēku atbalsta nebūtu iespējams jau septīto gadu organizēt šo pasākumu. «Tikai pateicoties sabiedrības atbalstam, esam spējuši palīdzēt jau tik daudziem bērniem. Liels paldies visiem par iesaistīšanos! Šogad visi kopā esam saskrējuši, sanūjojuši un nogājuši 1304 eiro un vienu centu un ar lielu prieku šo naudu nododam Jūlijai, lai viņa varētu apmeklēt audiologopēdu un citas noderīgas nodarbības,» pasākuma izskaņā sacīja Aigars Matisons.

Ziedojumi tiek vākti vēl līdz 31. decembrim, tādēļ, ja ir vēlme palīdzēt Jūlijai, naudu var pārskaitīt uz bankas kontu LV21RIKO0001080083766 biedrībai Matisons Runner's Club. Ziedojums ir brīvprātīgs, un katrs pats izvēlas tā summu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: