No 16. septembra, nedēļas garumā, līdz 22. septembrim, Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (ROADPOL) organizētā akcija ''ROADPOL drošības dienas''.

Akcijas laikā 20. septembrī norisināsies Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem. Akcijas mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Šī brīža statistika diemžēl aizvien nav iepriecinoša – Latvijā šogad astoņos mēnešos notikuši 12 263 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā gājuši 89 satiksmes dalībnieki, bet 2 799 ievainoti. Pērn šādā pat periodā bija notikuši 12 624 ceļu satiksmes negadījumi, tajos bojā gāja 73 personas, bet ievainotas bija 2 766.

Drošības nedēļas laikā uz Eiropas ceļiem policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē. Arī Valsts policija Latvijas teritorijā papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai pastiprināti rūpēsies par satiksmes drošību un uzraudzīs satiksmes dalībniekus, uzsvaru liekot gan uz mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan autovadītājiem, gan arī pareizu pasažieru pārvadāšanu – tiks kontrolēta drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošana. Tāpat likumsargi veiks pastiprinātu ātruma kontroli. Visas nedēļas garumā policija skaidros riskus, kas rodas Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos.

ROADPOL drošības nedēļas kopējais mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību, pastiprināti vēršot uzmanību tam, ka katra satiksmes dalībnieka attieksme un uzvedība uz ceļa ir priekšnosacījums drošai satiksmei. Lai kopīgiem spēkiem šo mērķi sasniegtu, Valsts policija atgādina, cik svarīgi būt uzmanīgiem un ievērot pavisam vienkāršas prasības ceļu satiksmē. Katram satiksmes dalībniekam ir jāsaprot, ka no viņa rīcības var būt atkarīga kāda cita satiksmes dalībnieka drošība un pat dzīvība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: