Līdz 24. septembrim visā Latvijas teritorijā un Baltijas jūrā norisinās Vācijas Jūras spēku organizētās starptautiskās militārās mācības “Northern Coasts 2023”. Militāro mācību ietvaros Ventspils pilsētā un Tārgales, Ances un Vārves pagastos, tostarp piekrastē, notiks Latvijas un sabiedroto karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, kā arī Latvijas gaisa telpā lidos militārie gaisa kuģi.

Mācību mērķis ir trenēt un pilnveidot jūras, sauszemes un gaisa spēku savstarpējo savietojamību un operāciju integrāciju, kā arī jūras netiešā uguns atbalsta pieprasīšanas procedūras, lai nodrošinātu noteikto aizsardzības uzdevumu izpildi NATO kolektīvās aizsardzības plāna ietvaros.

Iedzīvotāju ievērībai! 

Mācību laikā no 12. līdz 22. septembrim plānota īslaicīga satiksmes kustības ierobežošana ceļa posmos Cirpstenes ceļš 1, Cirpstenes ceļš 2, Cirpstenes ceļš 3.

Ventspilī – 14., 16. un 18. septembrī, militāro mācību uzdevumu izpildes laikā, Dienvidu mola stāvvietā būs īslaicīgi ierobežota transporta un personāla kustība.

Karavīri un zemessargi sadarbībā ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa darbiniekiem mācību vietās informēs iedzīvotājus par esošajiem ierobežojumiem.

Nacionālie bruņotie spēki pateicas iedzīvotājiem par sapratni un atbalstu mācību norisē, jo tās ir vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

           

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pornieks 12.09.2023, 11:58:42

    Propagandists Solovjovs jau solījās apmētāties autobongām un produktiem ar notecējušu derīguma termiņu. Mūspusītē visi esot naciķi.

  • -2
    Kriska 12.09.2023, 19:54:36

    Kapēc Pornieks skatās aizliegto Krievijas TV? Kur skatās mūsu drošībnieki?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: