Mūsdienās fizioterapija ieņem nozīmīgu lomu cilvēka veselības saglabāšanā. Ventspils poliklīnikas fizioterapeiti Agneta Liepājniece un Kristaps Gražinskis ir pārliecināti, ka ikviena cilvēka pilnvērtīgai funkcionēšanai ir nepieciešamas kustības. Fizioterapeita apmeklējums kā maksas pakalpojums pieejams nepilna mēneša laikā.

Pašlaik Ventspils poliklīnikas fizioterapeitu komandu veido četri speciālisti – arī Jeļena Vedeņapina un Laura Kupča. Fizioterapeite Agneta Liepājniece Ventspils poliklīnikā strādā jau divus gadus. Viņa ir novērojusi, ka ventspilnieki ir pietiekami aktīvi un izmanto fizioterapeita pakalpojumus. Nepietiekamā valsts finansējuma dēļ pašlaik fizioterapijas pakalpojumi pieejami tikai par maksu. «Ja pacientam ir apdrošināšana vai brīvie līdzekļi, kurus var tērēt rehabilitācijai, tad pakalpojums šobrīd ir pieejams uzreiz. Mēs piedāvājam ārstniecisko vingrošanu, teipošanu, kas veicina organisma atveseļošanās procesus, krioterapiju, kas ir zemas temperatūras izmantošana ārstniecībā, palīdzot samazināt sāpes, tūsku, kā arī pati vēl specializējos slinga terapijā, kuru var izmantot ne tikai ārstnieciskos, bet arī profilaktiskos nolūkos,» stāsta fizioterapeite. Slinga terapija ir ieteicama ne tikai dažādu problēmu gadījumos, bet arī profilaksei. Elastīgo saišu terapijā cilvēka ķermenis tiek iekārts saitēs, kas fizioterapeitam dod iespēju brīvi sekot līdzi pacienta kustībām, tās vadīt un koriģēt. Saišu pielietošana nodrošina bezsvara stāvokli, ļaujot pacientam vieglāk ieņemt nesāpīgu ķermeņa pozīciju un tajā aktīvi darboties. Terapiju var pielietot akūtu un hronisku saslimšanu gadījumos, dažādos pēcoperācijas stāvokļos un citos gadījumos, kā arī profilaksei. «Fizioterapija ir ļoti nozīmīga ikviena cilvēka veselībā. Šobrīd Ventspils poliklīnikā ir izveidojusies ļoti laba fizioterapeitu komanda, tādēļ aicinu ikvienu izmantot mūsu pakalpojumus,» turpina Liepājniece. Speciāliste norāda, ka līdztekus profesionāļu sniegtajai palīdzībai ikvienam pacientam ir svarīgi apzināties, ka vingrošana ir nopietns darbs ar sevi, jo «noslodze pēc fizioterapijas pakalpojumiem ir ļoti liela, tādēļ palīdzam un apmācām savus pacientus tā, lai viņi spētu vingrot arī patstāvīgi, saglabājot vēlamo rezultātu». Kā norāda Liepājniece, ikdienā visbiežāk pacienti nonāk pie fizioterapeita, jo ir radušās muguras, plecu, ceļu problēmas, kā arī pēc dažādām traumām.

Savukārt fizioterapeits Kristaps Gražinskis, kurš poliklīnikā strādā gadu, ikdienā vairāk sastopas ar pacientiem, kuriem nepieciešama profesionāla palīdzība pēcoperāciju laikā. «Tiklīdz pacients pēc operācijas drīkst uzsākt fizioterapiju, aicinu šo iespēju izmantot, jo, uzsākot rehabilitāciju agrīnā periodā, vēlamo rezultātu iespējams panākt daudz ātrāk, izdodas daudz veiksmīgāk uzlabot ķermeņa funkcionālās spējas, nostiprināt muskulatūru un kaulus, lai pacients maksimāli ātri atgrieztos savā ierastajā dzīvē,» norāda Gražinskis, kurš strādā ar pacientiem ne tikai dažādu veidu saslimšanu un traumu gadījumos, bet arī profilaktiskos nolūkos. Lai pieteiktos fizioterapeita apmeklējumam, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot pa tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi: registratura@ventspilspoliklinika.lv. Ir nepieciešams ārsta nosūtījums.

Pakalpojumus piedāvājam par maksu

Dace Sormule

– Nevienam nav noslēpums, ka šobrīd finansējums medicīnā nav pietiekams, kas diemžēl attiecas arī uz Ventspils poliklīniku. Augustā daļu poliklīnikas pakalpojumu bijām spiesti piedāvāt jau par maksu. Sevišķi smaga situācija ir rehabilitācijas pakalpojumu programmā, kurā piešķirtais finansējums poliklīnikai jau sākotnēji bija ļoti mazs, līdz ar to daudzus pakalpojumus esam spiesti piedāvāt par maksu. Lai arī esam saņēmuši nelielu papildinājumu valsts finansējumā, ar to joprojām nepietiek. Fizioterapijas pakalpojumi ir ļoti pieprasīti un nepieciešami gan akūtajiem pacientiem, kam svarīga palīdzība pēc traumām, gan cilvēkiem, kuriem ir muguras un cita veida problēmas. Pierakstoties uz maksas pakalpojumiem, pie speciālista iespējams piekļūt trīs četru nedēļu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: