Nereti no Ventspils jauniešiem ir dzirdams, ka te, Ventspilī, jau nekas nenotiek. Jā, ir pulciņi, ir interešu izglītība, bet tas jau mazajiem, lielajiem nekas stilīgs nav. Bet, kā lai pieauguši prāti, kas lemj par pilsētas attīstību, uzzina par to, kas jaunietim liekas stilīgs? Tam ir paredzēts ideju konkurss - Tava ideja Ventspils pilsētai.

Konkursa mērķis ir uzzināt jauniešu idejas tam, kā uzlabot pilsētu, lai tā kļūtu jauniešiem draudzīgāka, interesantāka un stilīgāka, un kļūtu par vietu, kur gribas atgriezties.

Jaunietim vai jauniešu apvienībai vecumā no 16 līdz 30 gadiem, jāiesniedz ideja, kura jāpamato ar esošas problēmas aprakstu un to, kā viņu piedāvātā ideja šo problēmu risina. 

Labākās idejas autoriem tiks piešķirta 500 EUR liela naudas balva, tāpēc nevar teikt, ka nav par ko cīnīties.

Uz konkursa finālu tiks izvirzītas 10 labākās idejas, kuras konkursa noslēguma pasākumā būs jāprezentē konkursa žūrijai. Kopš idejas iesniegšanas brīža, būs pieejama mentoru palīdzība, lai uzlabotu idejas prezentāciju. Jo labāka idejas prezentēšana, jo lielāka iespēja tikt pie 500 EUR naudas balvas. Noslēguma pasākuma skatītāji noteikts skatītāju simpātiju, kura tiks pie 100 EUR lielas naudas balvas.

Idejas iesniegšana norisinās līdz 8.oktobrim.

Konkursu organizē biedrība “Attīstības Fabrika” un Ventspils Jauniešu māja.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ne 13.09.2023, 08:54:49

    Lai jauniešiem šī pilsēta būtu interesanta, ir jābūt kaut kāda mēra lepnumam par dzīvi Ventspilī, ja jaunieši izplūst no pilsētas, tad varbūt vaina ir meklējama pavisam fundamentālās lietās.

  • 0
    Marta P 13.09.2023, 14:59:29

    Tas vai ir lepnums par pilsētu ir atkarīgs ne tik ļoti no pilsētas, bet jaunieša. Ir jaunieši no maziem ciemiem, kuros nav pat skolas, treniņu, bet jaunieši lepojas ar to, ka nāk no šī ciema, jo paši tajā ir ieguldījuši kaut ko. Ja nav lepnuma par vietu, kurā dzīvo, tas tikai nozīmē, ka jaunieši neiesaistās pilsētas dzīvē, ir pārāk kūtri, pat slinki, jo iespējas ir. Ir konkursi, ir pasākumi, ir vietas kur mācīties, izklaidēties, tā pati jauniešu māja, tehnikums, augstskola, sporta skola, mūzikas skola. Jauniešiem ir ko darīt, kur izpausties. Kādēļ to nedara un nejūtas lepni par to? Tas ir jautājums jauniešiem, ne pilsētai..
    Mans viedoklis, noteikti nepopulārs viedoklis, ka tādēļ, ka Ventspilnieki ir izlaisti ar to, ka pašvaldība visu pienes uz paplātes un nu tas ir "nogādāts" caur vecākiem bērniem - ka nekas nav jādara, viss ir jāpiegādā uz paplātes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: