Trešdien, 20. septembrī, plkst. 17.30 koncertzāles “Latvija” Green Room ar klausītājiem tiksies grāmatas “Ielu muzikanta piezīmes” autore, mūziķe un ventspilniece Ilona Balode. Sarunu vadīs  Inga Ieviņa. 

Ilona Balode grāmatas pēcvārdā raksta: “Brīžiem vairs nezinu, kas es esmu. Vai esmu rakstniece vai mūziķe? Aktrise? Mamma? Ūdrīša sieva Ilona? Es gribētu būt Es. Bet laikam jau arī Es es neesmu. Kas tad es esmu? Es varētu būt Pateicība. Vai jūs mani pieņemsiet?”

Autore sola dalīties ar stāstiem par ceļošanu, satiktajiem cilvēkiem un dzīvi, kura nav paredzama. Viņas ceļotājas pieredze krasi atšķiras no došanās tūrisma operatora izplānotā ceļojumā. Ceļot pa Eiropu stopējot, dažreiz lidojot, iztiku pelnot dziedot uz ielām, nezinot, ko nesīs rītdiena vai nākamā stunda, ir reizē skaudra un trakulīga, bet arī aizraujoša un interesanta pieredze.

Vēl Ilona dziedās, jo kā pati saka: “Grāmatas nosaukums “Ielu muzikanta piezīmes” jau ietvert to, ka stāsts ir par ielu muzikantiem. Grāmata ir saistīta ar mūziku un man dzīve līdz šim arī vairāk vai mazāk ir bijusi saistīta ar mūziku.”

Grāmatai, ko autore rakstīja septiņus gadus ir 1520 lappušu! Tā ir smaga tiešā un pārnestā nozīmē. Pusotru kilogramu smagajā grāmatā nolasāmi divi laikposmi: pirms un pēc liktenīgās dienas, kad Ilonas vīru Rolandu Ūdri notrieca auto. Stāsts ir arī par tādas mīlestības spēku, kuram nav nekā kopīga ar romatisku apjūsmošanu.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: