Latvijā atgriezusies vīriešu basketbola izlase, kura startējot pirmo reizi Pasaules kausā basketbolā, izcīnīja 5. vietu. Mūsu komanda aizvadīja astoņas spēles un izcīnīja sešas uzvaras. Lai godinātu sportistus un viņu ģimenes, 13. septembrī plkst. 18 Koncertzālē “Latvija” notiks Latvijas vīriešu basketbola izlases dalībnieku sveikšanas pasākums, kurā aicināti piedalīties ikviens ventspilnieks un basketbola līdzjutēji.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies Andrejs Gražulis, Rihards Lomažs, Jānis Strēlnieks, kā arī basketbolistu Klāva Čavara un Toma Leimaņa ģimenes.

Lielisku čempionātu aizvadīja Andrejs Gražulis, kurš nospēlēja 8 spēles un vidēji 27 minūtēs guva 14,4 punktus, kā arī izcīnīja 3,8 atlecošās bumbas. Klāvs Čavars čempionātā piedalījās 7 spēlēs un labāko spēli aizvadīja pret Lietuvu, gūstot 8 punktus.

Pasaules kausā nespēlēja vairāki sportisti, kuri deva nozīmīgu ieguldījumu, lai vīriešu izlase kvalificētos un izcīnītu šo lielisko panākumu – Toms Leimanis, Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks, kas trenējušies un absolvējuši sporta skolu “Spars”, spēlējuši Basketbola kluba “Ventspils” un Ventspils Augstskolas komandās, kā arī mācījušies Ventspils vispārizglītojošās skolās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: