Ventspils, kas pazīstama kā ziedu galvaspilsēta, jau laikus gatavojas 2024. gada ziedu sezonai, jo Ventspils Komunālā pārvalde ir izsludinājusi iepirkumu par viengadīgo puķu stādu piegādi pilsētas puķu dobēm un ziedu skulptūrām.

Lai 2024. gada vasaras sezonā pilsētas iedzīvotājus un viesus priecētu ar krāšņām puķu dobēm un ziedu skulptūrām, Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde” ir izsludinājusi atklāto konkursu par 63’917 viengadīgo puķu stādu piegādi visai ziedu sezonai.

Plānots, ka visas sezonas garumā puķu dobēs tiks iestādītas 36’733 viengadīgās puķes ar pavisam 39 dažādām puķu šķirnēm, kā leduspuķēm, lauvmutītēm, begonijām, dālijām, kosmejām, fuksijām, balzamīnēm, petūnijām, rudbekijām, samtenēm, titonijām, verbenām, un citām puķu šķirnēm.

Savukārt 9 ziedu skulptūras tiks rotātas ar 27’184 viengadīgām puķēm, kas sastāvēs no 26 dažādām puķu šķirnēm, kā angelonijām, sunīšiem, kalibrahijām, kallām, gaurām, lisemahijām, īrisenēm, u.c. šķirnēm. Arī šovasar Ventspils ziedu skulptūras ir grezni rotātas ar 27’890 puķu stādiem, kā leduspuķēm, kalocefāļiem, krustainēm, samtenēm, iresīnēm un verbenām.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde” augustā veiksmīgi noslēdza līgumu ar SIA “ONAVA” par 112’388 sīpolpuķu iegādi pilsētas apstādījumiem 2024. gadam. Iestājoties siltākam pavasarim, jau nākamā gada aprīlī būs manāmi pirmie sīpolpuķu asniņi, kas pilnā plaukumā ziedēs maijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: