Apsverot iespēju atbrīvoties no pašam vairs nederīgām vai nevajadzīgām lietām, ir vērts padomāt ne tikai par to, vai mantas, kas kļuvušas par atkritumiem, ir derīgas otrreizējai pārstrādei, tātad – šķirošanai, vai, iespējams, varētu tikt izmantotas atkārtoti. Viena no lietām, kam var dot otro dzīvi, ir grāmata.

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina ne tikai šķirot atkritumus, tādējādi veicinot videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un derīgo izejvielu otrreizēju pārstrādi, bet arī izmantot lietas atkārtoti vai pēc iespējas sniegt šādu iespēju kādam citam.

Šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a plašā klāstā tiek pieņemti dažādi šķirošanai derīgi atkritumi, tostarp arī makulatūra – kartona kastes, avīzes, žurnāli, reklāmas bukleti, papīrs un arī grāmatas. Tomēr grāmatām, kas ir bez bojājumiem, izlasītas vai kā citādi vairs nav interesējošas, piemērotāka vieta ir grāmatu apmaiņas punkts.

Ventspilī šobrīd darbojas četri publiski grāmatu apmaiņas punkti: abos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos – Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, Ventspils autoostā un Vecpilsētas tirgus laukumā. Ventspils autoostā grāmatu apmaiņas punkts tika izveidots sadarbībā ar pašvaldības SIA “Ventspils reiss”, savukārt grāmatu maiņas punkts Vecpilsētas tirgus laukumā ir pašvaldības SIA “Ventspils tirgus” īstenota ideja. Tā ir vieta, kur nolikt savu izlasīto grāmatu un piemeklēt tās vietā citu, kā arī vieta, kur ziedot kādu lasāmvielu no sava grāmatplaukta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: