Baudot vasaru, liekas, ka nākamais gads vēl gana tālu, bet, pārlapojot kalendāru, līdz Jaunā gada sagaidīšanas svētkiem palikuši vien daži mēneši. Jaunais gads nereti nāk ar izmaiņām dažādās dzīves jomās - arī atkritumu apsaimniekošanas nozarē tas ienesīs jaunas vēsmas, jo par obligātu kļūs bioloģisko atkritumu dalīta vākšana.

Iesaistot atsevišķus individuālo māju iedzīvotājus, uzņēmumus un daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kopā mācīsimies šķirot bioloģiskos atkritumus jau šogad ''Šķiro BIO- loģiski'' izmēģinājumā.

Ventspilī izveidotā infrastruktūra atkritumu dalītai vākšanai jau pašlaik nodrošina iespēju šķirot gana plašu atkritumu veidu klāstu. Pirms pāris gadiem tika uzsākta arī “zaļo” atkritumu – nopļautas, izravētās zāles, neizmantotu dārza labumu (ābolu, bumbieru u.c.), kritušo lapu – dalīta vākšana, kas bija pirmais solis bioloģisko atkritumu dalītas savākšanas sistēmas ieviešanai. Ar nākamo gadu “zaļajiem” atkritumiem pievienosies mājsaimniecību, biroju, sabiedriskās ēdināšanas iestāžu (restorānu, ēdnīcu u.c.), vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības vietu pārtikas un virtuves atkritumi. Atšķirībā no “zaļajiem” atkritumiem, kurus apsaimnieko, izmantojot marķētus zaļos maisus,  pārtikas un virtuves atkritumu apsaimniekošanai tiks uzstādīti brūnas krāsas konteineri, savukārt šo atkritumu apsaimniekošanas kārtību, tāpat kā nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, regulēs pašvaldības saistošie noteikumi atkritumu apsaimniekošanas jomā. Neskatoties uz to, ka saistošo noteikumu grozījumi ir vēl izstrādes stadijā, iesaistot atsevišķas individuālās mājas, uzņēmumus un daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, šķirot bioloģiskos atkritumus kopā mācīsimies jau šogad.

Ja vēlies būt starp pirmajiem, kas iegūst pieredzi bioloģisko atkritumu apsaimniekošanā un dalās ar to, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina pievienoties izmēģinātāju komandai vēl divas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas (vismaz ar 8 dzīvokļiem), piecas individuālās mājas un trīs kafejnīcas, izmantojot priekšrocību, ka “mācību” periodā bioloģiskos atkritumu apsaimniekošana būs bez maksas. Turklāt tā ir lieliska iespēja samazināt maksājumu par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, jo, nošķirojot bioloģiskos atkritumus, nešķiroto sadzīves atkritumu konteinerā izmetamo atkritumu apjoms noteikti samazināsies.

Lai pieteiktos “Šķiro BIO-loģiski” izmēģinājumam, aicinām nosūtīt savu kontaktinformāciju līdz 28. augustam uz e-pastu vlk@ventspils.lv ar norādi “Šķiro BIO-loģiski”. Gadījumā, ja pieteiksies lielāks izmēģināt gribētāju skaits, iespēja tiks dota pirmo pieteikumu iesūtītājiem.

Sīkākai informācijai aicinām rakstīt ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv vai pa zvanīt tālr. 63626920.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: