Ventspils Piedzīvojumu parkā ar Raido Blumberga un Andra Padrevica uzvaru noslēdzās Latvijas čempionāts petankā vīriešu dubultspēlēs. Čempionātā sacentās 13 komandas no astoņiem klubiem.

Komandu kopskaits nebija liels, taču uz starta izgāja gandrīz visi šajā sezonā labākie petankisti, jo likme bija ne tikai Latvijas čempionu tituls, bet arī tiesības pārstāvēt Latviju nākamā gada Eiropas čempionātā dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, komandā kopā ar Latvijas čempionu titulu sieviešu dubulspēlēs izcīnījušām ventspilniecēm Aiju Rudzīti un Evu Martinsoni. Ventspils kērlinga klubs tika pārstāvēts ar divām komandām - vicečempioniem un eksčempioniem šajā disciplīnā Raido Blumbergu un Andri Padrevicu, Nauri Bogdanoviču un Normundu Priedi.   

Sākotnēji dalībnieki aizvadīja četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem astoņi labākie pāri finālturnīra trīs spēlēs cīnījās par medaļām, bet pārējās par labākām vietām čempionātā un sezonas reitinga punktiem.

Raido Blumbegs un Andris Padrevics Šveices sistēmas spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, zaudējot vienu spēli un fināturnīrā iekļuva kā otrie. Finālturnīru ventspilnieku duets aizvadīja pārliecinoši ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 13:5 uzvarēja sporta kluba ''Boule'' komandu Egils Lejnieks/Sandis Dzenītis, pusfinālā ar 12:6 pieveica apvienoto ''Upesciema Warriors'' un Ērģemes komandu Artūrs Akmentiņš/Kristaps Stepiņš, bet finālā par zelta medaļām ar 13:0 sagrāva sporta kluba ''Upesciema Warriors'' duetu Dāvids Lindbergs/Vladimirs Belijs.

Čempionāta bronzas medaļas izcīnīja sporta kluba ''Rīgas petanka'' spēlētāji Aividss Švarcs un Juris Keišs, savukārt otrs ventspilnieku duets - Nauris Bogdanovičs un Normunds Priede kopvērtējumā izcīnīja desmito vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: