Noslēgusies pedagogu profesionālās pilnveides programma “Profesionāls atbalsts mazākumtautību grupu pedagogiem, pārejot uz latviešu valodas apmācību pirmsskolā”, kas tika organizēta, lai atbalstītu pedagogus pilnvērtīgai pārejai uz mācībām latviešu valodā pirmsskolās no 2023./2024. mācību gada.

Programmas izstrādē un vadīšanā bija iesaistītas – Zita Janušone, Kristīne Boitmane, Zanda Bite, Inita Frīzendorfa un Anita Odorska.

26 stundu profesionālās pilnveides programmu no marta līdz augustam apguva 22 pedagoģes no Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēm "Pasaka" un "Zvaigznīte". Programmas mērķis bija paaugstināt pirmsskolas pedagogu profesionālo kompetenci organizējot pirmsskolās mācību procesu latviešu valodā, kā arī sniegt profesionālu atbalstu latviešu tradicionālās kultūras iepazīšanā. Nodarbībās pedagoģes iepazina bērnu mūsdienu daiļliteratūru latviešu valodā, latviešu gadskārtu svētkus un rotaļas, kā arī citas tēmas, bija iespēja piedalīties supervīzijās.

Savukārt noslēguma pasākumā Gāliņciema bibliotēkā pedagoģes praktiski iepazina sklandraušu gatavošanu, kā arī svinīgā gaisotnē saņēma apliecības par minētās programmas apguvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: