Bērnu pilsētiņā pulcējās gan Ventspilī, gan citviet dzimušie bērniņi un vecāki, lai tiktos mazuļu salidojumā ''Esmu dzimis Ventspilī'' un savas mīļmantiņas atrādītu Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ārstiem Pekausīša slimnīcā.

Speciālistus un vecākus pasākumā priecēja aktieris Andris Bērziņš ar savu 70 gadu dzimšanas dienas ieskaņas koncertu, izpildot Raimonda Paula mūziku ar Ziedoņa, Petera un Raiņa dzeju.

Tradīciju kopā pulcēt Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļas speciālistus un Ventspilī dzimušos bērniņus slimnīca aizsāka 2009. gadā. Diemžēl pagājušajā gadā salidojumu nebija iespējams organizēt pandēmijas dēļ, tāpēc šogad jo īpaši visi bija noilgojušies pēc kopā būšanas – sevi parādīt un uz citiem paskatīties.

Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas speciālisti ik gadu mazuļu salidojumā ir goda viesu statusā. Paldies par rūpēm teica gan slimnīcas vadība, gan vecāki, kuriem atkalredzēšanās ar speciālistiem, kuri bijuši klāt bērniņa pirmajos dzīves mirkļos, ir aizkustinājuma un priecīgu atmiņu pilns notikums. Ik gadu Ventspils slimnīcā piedzimst ap 500 bērniņu, šogad - jau vairāk nekā 220.

Pirms pasākuma slimnīca aicināja iesūtīt Ventspilī dzimušo bērniņu fotogrāfijas, kam atsaucās turpat 400 dalībnieki. Iesūtītās fotogrāfijas pasākuma laikā priecēja apmeklētājus.

Lai mazajiem ventspilniekiem un viesiem parādītu, kā strādā ārsti, mazuļu salidojuma laikā improvizēta Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca bija pārcēlusies uz Bērnu pilsētiņu, kur bērni varēja savas mīļmantiņas atrādīt īstiem ārstiem – rotaļlietas tika svērtas, mērītas, tām tika pārbaudīta redze, veikti rentgena izmeklējumi, bet pareizos vingrinājumus mācīja mini rehabilitācijas centra speciālisti.

Aktīvi rosījās arī dakteri klauni, kas iedrošināja un rotaļājās ar mazajiem viesiem, parādīja, kā pareizi mazgāt rociņas un aicināja iejusties ārsta lomā – uzlaikojot cepures un halātus.

Pasākuma viesi bija arī Pensionāru biedrības ''Liedags'' adītāju - tamborētāju pulciņa ''Kamolītis'' rosīgās dalībnieces, kas jau septīto gadu ikkatram Ventspils slimnīcā dzimušajam mazulītim sarūpē sirsnīgu dāvanu – siltus zābaciņus, arī šoreiz – sarūpēti 300 pāri zābaciņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: