Ņemot vērā aizvadītajā nedēļā presē izskanējušo informāciju par to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veicis izmeklēšanas darbības Ventspils Augstskolā (VeA). VeA vadība pilnībā sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm un sniedz tām visu nepieciešamo informāciju, lai process pēc iespējas ātrāk virzītos uz priekšu.

Lai novērstu jebkādas šaubas, augstskolas vadība nozīmējusi veikt iekšējo auditu projektā, par kuru uzsākta izmeklēšana, un persona, kas saistīta ar konkrēto projektu un izmeklēšanu, šobrīd augstskolā darba pienākumus neveic. VeA uzsver, ka nevienai personai šobrīd nav norādīts aizdomās esošas personas statuss vai izvirzīta apsūdzība.

Jau iepriekš informēts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis izmeklēšanas darbības VeA. Eiropas prokuratūras uzdevumā, procesuālās darbības tika veiktas kādā Eiropas prokuratūras lietvedībā esošā kriminālprocesa ietvaros saistībā ar Eiropas Struktūrfondu līdzfinansētu projektu.

VeA rektors uzsver, ka augstskola ir ļoti ieinteresēta, lai šī lieta pēc iespējas ātrāk tiktu atrisināta, tādēļ augstskola pilnībā sadarbojas ar tiesībsargojošajām iestādēm, kā arī veic iekšējo auditu, lai kliedētu bažas par jebkādām nelikumībām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Igor Lemberski 07.01.2023, 10:50:11

    Persona, par kuru iet runa, tomēr strādā par juristu Ventspils Augstskolā. Lūdzu noskaidrot, vai 1) viņa faktiski nebija atlaista no darba jūnijā un Augstskolas vadība maldināja sabiedrību vai 2) viņa atkal bija pieņemta darbā, par ko sabiedrība nav informēta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: