Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz, ka šajā mācību gadā skolēniem nepagarinās mācību gadu.

Likumprojekta anotācijā atgādināts, ka rudens brīvdienas 2021./2022. mācību gadā pagarināja par vienu nedēļu, līdz ar to mācību gada ilgums 1.-12. klasei samazinājās par vienu nedēļu. Nosacījumu par rudens brīvdienu pagarināšanu nepiemēroja sociālās korekcijas izglītības iestādei "Naukšēni" un speciālās izglītības iestādēm, kā arī izglītības ieguvei tālmācībā.

Ņemot vērā to, ka skolēni ir noguruši no attālinātajām mācībām, kas saistītas ar periodiskās mājas karantīnas un izolācijas noteikšanu straujās Covid-19 infekcijas izplatības dēļ, pagarinātais mācību gads var vēl vairāk pazemināt viņu emocionālo labsajūtu, skaidrots likumprojektā.

Tādēļ pieņemts lēmums mācību gadu nepagarināt. 2021./2022. mācību gads 1.-8. klases un 10.-11. klases skolēniem beigsies kā vienmēr, proti, 31. maijā. 9. klases skolēniem mācību gads noslēgsies 14. jūnijā, 12. klases skolēniem – 21. jūnijā. 9. un 12. klases skolēni kārtos valsts pārbaudījumus atbilstoši noteiktajam grafikam.

Savukārt sociālās korekcijas izglītības iestādes "Naukšēni" audzēkņiem, izņemot 9. klases skolēnus, kuriem jākārto valsts pārbaudījumi, mācību gads ir pagarināts par trīs nedēļām. Šāds lēmums pieņemts, jo pagājušā gada rudenī šajā iestādē trīs nedēļas bija pārtrauktas mācības, ņemot vērā sociālās korekcijas iestādē "Naukšēni" izveidojušos ārkārtas situāciju, kuras rezultātā sociālās korekcijas izglītības iestādei pieejamais pedagoģisko darbinieku un uzraudzības režīma darbinieku skaits nebija pietiekams, lai nodrošinātu pilnvērtīgu darbu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    _āmen_ 03.03.2022, 13:50:45

    Pilnīgs absurds. No kā tad skolēni tā saguruši? No tā, ka izolācijas laikā mājās var atpūsties, izgulēties, Minecraft uzspēlēt? Vismaz par mēnesi vajadzēja pagarināt mācību gadu.

  • -1
    Ilze88 03.03.2022, 17:51:25

    Pilnīgs absurds,ir bijušas skolas,kas nav bijušas slēgtas.Kāpēc jāpagarina???

  • -3
    _āmen_ 03.03.2022, 18:44:22

    Un?
    1. Izglītības process un kvalitāte tiek bremzēta jau no 2020.gada , kad Latvijā parādijās Covid.
    2. Tas , ka skolu neaizslēdz nenozīmē, ka skolēni neslimo un nesēž mājas karantīnā. Ir daudzi gadījumi ,kad saslimst vecāks un tikai pēc tam bērns, kas nozīmē kā mininums 2 nedēļas skolēnam jāsēž mājās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: