Ventspils Sociālais dienests aicina ar 1. decembri sākt aizpildīt iesniegumus, lai saņemtu Ventspils valstspilsētas pašvaldības vienreizējo pabalstu Ziemassvētkos.

Pabalstu Ziemassvētkos 43 eiro apmērā var saņemt Ventspils pilsētā deklarēti pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs mēnesī nepārsniedz 400 eiro (pirms nodokļu nomaksas), bērni ar invaliditāti, bāreņi, par kuriem lēmumu par ārpusģimenes aprūpi ir pieņēmusi Ventspils pilsētas bāriņtiesa un bez vecāku gādības palikuši bērni.

Savukārt pabalstu 30 eiro apmērā saņems trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības par katru nepilngadīgu bērnu, kā arī tās trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības, kuras aprūpē trīs vai vairāk nepilngadīgus bērnus, tajā skaitā audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus.

Iesniegumu pieņemšana Ventspils Sociālajā dienestā tiks uzsākta 1. decembrī un turpināsies līdz 31. janvārim, pabalsta izmaksa kontos tiks uzsākta 16. decembrī. Iesnieguma veidlapas pieejamas pie Sociālā dienesta ieejas durvīm Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39, vai Ventspils pilsētas mājas lapā ventspils.lv un labklajiba.ventspils.lv.

Aizpildītos iesniegumus var ievietot pie Sociālā dienesta ieejām izvietotajās pastkastītēs, kā arī nosūtot iesniegumu elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, uz e-pastu socdienests@ventspils.lv, vai arī nosūtot iesniegumu Sociālajam dienestam pa pastu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību Latvijā un valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, pabalsta saņēmēji aicināti izvēlēties saņemt pabalstu uz norēķinu konta, norādot to iesniegumā.

Bērniem ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu 43 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu izmaksās, pārskaitot uz bērna vecāka vai aizbildņa norēķinu kontu.

Pabalsta izmaksa ar piegādi dzīvesvietā tiem pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuri nevar ierasties Sociālajā dienestā veselības stāvokļa dēļ, tiks nodrošināta pēc ārkārtējā stāvokļa atcelšanas valstī. Par pabalsta piegādi dzīvesvietā jāinformē Sociālais dienests, zvanot pa tālruni 63601210 vai 63663001.

Ventspils valstspilsētas pašvaldībā minētā atbalsta sniegšana šogad plānota 6724 personām, tam atvēlot 285 920 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    krustmateflorence 30.11.2021, 17:36:56

    Un maksājiet tiem ,kuri ir patiešām uzskatāmi par trūcīgām personām.
    nevis visiem pensionāriem vienādi, jo mums te ir arī tādi pensionāri, kuriem vis elementārākais jau ir, un dzīvot var normāli, bet vienalga kāre uz naudu ir tik liela, ka tiek zaudēts veselais saprāts.

  • 0
    Auce 30.11.2021, 21:44:43

    Un ko darīt tiem, kurus īsi pirms pabalsta saņemšanas izdeklarē no dzīvesvietas???

  • -5
    Sigurds 01.12.2021, 09:23:54

    Krustmāt, pamēģini iemācīties lasīt ko vairāk par virsrakstu. Ir tur uzrakstīts, kas un ar kādiem ienākumiem var pieteikties pabalstam. Sociālais dienests vienmēr ir izvērtējis pabalstu saņēmējus. Izlien no savas alas un palasi to, ko raksta, nevis dzīvo savā halucināciju pasaulē.

  • 0
    Kàpèce 01.12.2021, 15:00:00

    Man mamma vienmēr ir saņēmusi šo Domes dāvanu Lieldienās un Ziemsvētkos,bet šoruden,pēc indeksācijas,viņai pensijas apmērs ir par 2 euro lielāks,nekā deputāti nolēmuši!!!Kā tas var būt,ka nav ņemts vērā faktiskais pensijas indikācijas lielums,kas tagad,visticamāk,ļoti daudziem atņems šo dāvinājumu???

  • -4
    Ventspils Sociālais dienests 02.12.2021, 10:23:47

    Pabalstu Ziemassvētkos 43 eiro apmērā var saņemt Ventspils pilsētā deklarēti pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs mēnesī nepārsniedz 400 eiro (pirms nodokļu nomaksas)
    Ziemassvētku pabalsts ir paredzēts tikai Ventspils valstspilsētā deklarētiem iedzīvotājiem. Ja persona ir deklarēta citā pilsētā, tad jāinteresējas par piedāvātajiem pabalstu veidiem deklarētajā dzīvesvietā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: