Aizvadītajās brīvdienās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Kurzemes reģionā ir pieķēruši vairākus ātrumpārkāpējus, taču četri no tiem atļauto braukšanas ātrumu pārsniedza vairāk par 50 kilometriem stundā, par ko, saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, tiek piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

18. novembrī ap plkst. 11.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, patrulējot Ventspils novadā, Tārgales pagastā fiksēja automašīnu ''Audi'', kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, traucās ar ātrumu 157 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 67 kilometriem stundā.

19. novembrī ap plkst. 23.13 Ventspilī, Dzintaru ielā tika fiksēta automašīna ''KIA'', kuras vadītājs vietā, kur atļauties pārvietoties ar 50 kilometriem stundā, traucās ar 111 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 61 kilometru stundā.

20. novembrī Valsts policija uz autoceļa Tukums-Vāne-Kuldīga fiksēja automašīnu ''Volkswagen New Beetle'', kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, brauca ar 147 kilometriem stundā.
Savukārt 24. novembrī Gaviezes pagastā pa autoceļu Ezere-Embūte-Grobiņa fiksēta automašīna ''Volkswagen'', kuras vadītājs ceļa zīmes "Maksimālā ātruma ierobežojums" darbības zonā pie atļautā braukšanas ātruma 70 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 124 kilometri stundā.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    sdfg 25.11.2021, 22:30:48

    Malači, par daudz mums Šūmaherus

  • -2
    Māris Plūmiņš 26.11.2021, 08:47:43

    Tiešām malači.nez kā ar tiem fotoradariem, tie vairāk nav uz ceļiem.Tikai 3 iekrituši, lai gan apmēram katrs 10ais ir datorspēļu vai F1 iespaidā uz ceļa.
    Es ceru, ka digitālajā laikmetā sodus varētu izrakstīt, kā telefona rēķinus un kam nu galīgi nesanāk ar braukšanu tās vadītāja tiesības atņem.

  • 0
    Arogidēns 26.11.2021, 13:54:38

    Ventspils aktuālajās ziņās jālasa par kautkādiem grobiņas pārkāpējiem, tad jau lieciet arī, kas ASV notiek :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: