Spēles ir vairāk nekā tikai spēles. Tas ir dīvains formulējums, bet tā ir patiesība. Tās ir paredzētas, lai sajūsminātu, piesaistītu spēlētāju un auditoriju, izmantojot trīs metodes: vizuālos attēlus, spēli un stāstījumu.

Stāstījums ir tas, kas virza lielāko daļu spēļu. Spēlēs var būt stāsti par varoņiem, stāsti par ļaundariem un personīgi stāsti, kas skar dziļas personības šķautnes. Ir daudz pārsteidzošu stāstījumu, un šis saraksts, ko piedāvā https://spins.lv ir tikai neliela daļa.

7. Portal 2

Portal 2 turpina veidot oriģinālajā spēlē izveidoto ģeniālo spēles mehāniku, taču apvieno to ar solo kampaņu, kas patiesi paceļ stāstījumu jaunos līmeņos. Šī stāstījuma intriģējošākā daļa ir robota Vitlija ievads.

Britu komiķa un aktiera Stīvena Merčanta ierunātais spēlētājs un Vitlijs smagi strādā, lai izjauktu ļauno GLaDOS. Tomēr, kad beidzot pienāk brīdis, kad Vitlija pārņem vadību pār objektu, notiek spožs pagrieziens, kurā izsmietais robots beidzot atriebjas. Tas ir pagrieziens videospēļu stāstā, kas ir lieliski attīstās spēles laikā.

6. Middle-Earth: Shadow Of Mordor

Lai gan Shadow Of War turpina stāstījumu brīnišķīgā veidā, Shadow Of Mordor bija lielisks ievads sērijai Middle-Earth Gredzenu pavēlnieka faniem un jaunajai auditorijai. Stāstot pilnīgi unikālu stāstu, spēlētāji tika iepazīstināti ar Talionu un spokaino Celebrimbor.

Nemirstīgais karotājs lepojas ar neticamu spēju sagrozīt orku prātus, pilnībā mainot spēles laukumu. Stāstījums ir efektīvi apvienots ar Warner Bros filmām. Nemesis System rada uz stāstiem balstītu spēles pieredzi, kas ir personalizēta katram spēlētājam. Rakstnieki bija piesardzīgi, lai ievērotu gan kanonu, gan ieviestu arī jaunas stāsta detaļas.

5. The Witcher III

Iespējams, ka Witcher franšīze turpina piesaistīt sirdis un prātus ar saviem oriģinālajiem romāniem un Netflix adaptāciju, taču videospēļu sērijas trešā daļa, iespējams, ir visvairāk sirdi plosošākais, aizraujošākais un labi izstrādātais franšīzes stāstījums.

Izsekojot bēdīgi slaveno Ragani pavisam jaunai misijai, stāsts ir kodolīgs un emocionāls, tomēr tajā ir iekļauta fantāziju pasaules veidošana, kas notiek visā šajā detalizētajā fantāzijas plašumā. Pateicoties iespaidīgajai ainavai un dziļiem, trīsdimensiju varoņiem, šajā pasaulē ir iespējams viegli un ātri pazust, tāpēc tas ir viens no labākajiem videospēļu stāstiem.

4. Knights Of The Old Republic

Knights Of The Old Republic pilnībā mainīja žanru, pateicoties tā stāstījumam. Ļaujot faniem kontrolēt stāstījumu, katra spēlētāja izvēle mainīja kopējo stāstu. Spēles ir izmantojušas šo paņēmienu pirms un pēc tam, bet ne gluži šādā veidā.

Šādas pielāgošanas apvienošana ar Zvaigžņu karu mācībām nozīmēja, ka šajā stāstā varēja radīt neticami daudz ticamu detaļu. Knights Of The Old Republic radīja pavisam jaunu laikmetu tālajā galaktikā un iepazīstināja skatītājus ar tādiem ikoniskiem varoņiem kā Bastila Šana un Dārta Malaka.

3. Ghost Of Tsushima

Ļoti nedaudzām videospēlēm ir izdevies veiksmīgi attēlot samuraju kultūru un perfekti iepīt to atklātā pasaules stāstā, taču šis detalizētais un plašais stāsts patiesībā ir ļoti personisks. Filmas Ghost Of Tsushima stāsts bija tik pārliecinošs, ka tas ir novedis pie vēl intriģējošāka režisora skatījuma.

Spēlējot kā samuraju Jin Sakai, spēlētājiem ir jāaizsargā Japāna pret iebrūkošo mongoļu armiju sīvā un brutālā cīņā, kas pārbauda varoņa spēku un gribu. Lai gan spēles mehānika palīdz stāstu izstāstīšanā, stiprās puses noteikti ir rakstīšana, dialogi un darbības ritmi.

2. Call Of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

Franšīzes, īpaši spēļu, var kļūt nogurdinošas un tās var atkārtoties, gadiem ejot. Call Of Duty ir viena no tādām sērijām, kas turpinās un īpaši nemainās. Tomēr Modern Warfare 2 izceļas kā viena no labākajām videospēles sērijām.

Sekojot karavīriem Praisam un Soapam misijā, lai stātos pretī teroristam Makarovam un negodīgajam ģenerālim Šeperdam, Modern Warfare 2 ir pilns ar sprādzienbīstamiem ieročiem, ko papildina saspringtais stāstījums — pilns ar līkločiem, kas liek spēlētājiem izjust bijību par spēles pieredzi.

1. Arkham City (2011)

Gadiem ilgi studijas mēģināja uzlauzt kodu, lai izveidotu perfektu Betmena spēli. Viņi domāja, ka viņi to izdarīja ar Arkham Asylum. Patiesībā kods tika patiesi mainīts līdz ar tā turpinājumu: Arkham City, viens no labākajiem stāstiem videospēlēs.

Betmena ievilkšana noslēpumainajā Arkham City atklātajā pasaulē, mēģinot atklāt Hugo Streindža sižetu, vienlaikus mēģinot izārstēties no Džokera asinīm, radīja neticamu stāstu, kur cīņas spars pieauga. Nemitīgi mainīgais stāsts Arkham City beidzās tā, kā neviens to neparedzēja.

Lasi vēl